Home » Un ofițer de poliție din BN, acuzat de luare de mită și trafic de influență, a fost reținut de procurorii DNA

Un ofițer de poliție din BN, acuzat de luare de mită și trafic de influență, a fost reținut de procurorii DNA

Publicat de Radu SÎRBU
1614 Vizualizari

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție de la Cluj l-au reținut astăzi, 9 iunie, pe ofițerul de poliție judiciară Adrian Crăciunescu, acuzațiile aduse acestuia fiind de luare de mită și trafic de influență. Informația a fost dată publicității pe pagina de internat a DNA.

Potrivit procurorilor DNA, ofițerul coordona anchete penale la Inspectoratul de poliție al județului Bistrița Năsăud. Primele date ale anchetei susțin că, există date și probe care ar dovedi că în perioada 21 mai – 8 iunie 2020, ofițerul de poliție ar fi pretins mai multe sume de bani cu titlu de mită de la o persoană, martor, pentru a urgenta cercetările într-o lucrare pe care o avea de făcut în legătură cu o sesizare penală.

Totodată polițistul ar fi promis și intervenții pe lângă procurorul de caz pentru rezolvarea unui dosar penal în care soțul persoanei respective are calitatea de persoană vătămată.

Concret, în zilele de 21 și 23 mai 2020, bărbatul ar fi pretins și primit de la martor suma de 2.400 de lei pentru urgentarea soluționării lucrării în care martora avea interes procesual, iar ulterior, ar fi pretins suma de 2.000 euro, susținând că va interveni pe lângă procurorul care instrumenta dosarul penal.

La data de 08 iunie 2020, inculpatul a primit de la aceeași persoană suma de 3.000 de lei în scopul intervenției promise, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Anchetatorii DNA au cerut astăzi unui judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul Cluj emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele ofițerului Crăciunescu.

În timpul stării de urgență DNA a prins în flagrant delict un ofițer judiciar delegat să ajute procurori din Parchetul instanței supreme care a cerut o mită de 1,1 milioane de euro.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"