Home » Un tânăr a dat Bistrița pe Kiev! Fineas Murza a făcut autostopul pentru a ajunge să fie voluntar în epicentrul unui război atât dureros

Un tânăr a dat Bistrița pe Kiev! Fineas Murza a făcut autostopul pentru a ajunge să fie voluntar în epicentrul unui război atât dureros

Publicat de Radu SÎRBU
1175 Vizualizari

Prima dată, când și-a arătat intenția pe Facebook de a merge în Ucraina pentru a vedea ce se întâmplă acolo, mulți l-au luat la râs. ”NU ȘTIȚI, SE POATE INTRA ÎN UCRAINA? VREAU SĂ FAC O VIZITĂ SĂ VĂD DESPRE CE ESTE VORBA”, a scris Fineas Murza, pe 26 februarie, la două zile după ce soldații ruși au invadat țara vecină la ordinul lui Putin.

Surpriză! Tânărul bistrițean nu a vorbit în van, ci a pornit chiar în aceea zi spre Kiev, făcând…autostopul! ”Nu știu dacă o să mai am vreodată oportunitatea să văd un război, sper să nu și totuși să trăiesc…”, a comentat Fineas în drumul său spre Iad.

”E un drum foarte lung, transporturile sunt cam blocate/anulate pana acolo. Nu gasesti tren (tren inca nu stiu sigur) sau autobuz ce duce acolo. Nu stiu nici limba, nici nu prea am bani sa iau ocazii, doar daca ma ia cineva, dar oamenii sunt cam suspiciosi cand le zic ca vreau in Kiev. Pana aici nu am vazut nici un razboi, decat restrictii block-posturi la iesiri din localitati..si verificari…Daca umbli noaptea e posibil sa te ia politia sau militarii. Nu a fost usor pana aici.. Am fost dus de la o sectie de politie la alta,verificat si controlat,dus chiar la centru de imigranti si la consulat. Cica mai inspre Kiev poate sunt mai multe verificari,o sa vad ce-o fi. (nici pe presa nu prea ii lasa acolo ). Aah cu pozele am facut cateva, dar cand incerc sa postez mi se cam blocheaza telefonu..nu face fata (e telefon mai vechi), dar oricum sunt poze normale. Aici nu e razboi, doar in Nord-Est (cred)..Aah si cineva zicea ca parca nu vedea prea multe poze si videouri din Ucraina, si ca ei nu ar fi chiar asa de dependeti de tehnologie.. Ei bine, daca faci poze esti cam suspect, esti verificat de parca ai face ceva ilegal.

Pana ajung eu in Kiev pe jos, poate se si termina razboiul..Aah doua nopti am dormit la niste centre de refugiati, dar noaptea asta am dormit din nou afara,cel putin parca e mai ok decat in trans-carpatica unde am dormit afara prima noapte, dar tot friig e. Dumnezeu sa ma ajute in continuare,si sper sa ajung candva pana in Kiev”, au venit impresiile din timpul călătoriei, postate pe 6 martie.

Ieri, în sfârșit, tânărul a ajuns la destinația dorită și a fost acceptat de autorități să devină voluntar, jurnalul său zilnic de pe Facebook continuând.

Acum, când Kievul se află în pragul marii ofensive a rușilor, continuăm să te urmărim, Fineas (https://www.facebook.com/murza.fineas.503). Dumnezeu să te aibă în pază!

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"