Home » Vasile Borș, primarul pasionat de alergare montană

Vasile Borș, primarul pasionat de alergare montană

Publicat de Radu SÎRBU
1236 Vizualizari

Primar cu patru mandate în comuna Maieru, Vasile Borș are o pasiune cel face unic în breasla edililor din județul Bistrița-Năsăud și anume: alergatul pe munte. Bine, nici nu se putea altfel, din moment ce soția primarului este profesoara de sport Paraschiva Borș, dubla campioană balcanică en-titre la atletism la categoria de vârstă 50+.

Pentru Vasile Borș, pasiunea pentru alergatul montan nu e de azi, de ieri, ci din tinerețe, în arealul munților Rodnei ce înconjoară Maierul natal. Edilul nu numai că a participat la crosuri și semimaratoane dar și are rezultate notabile. Printre acestea se numără cel obținut la Maratonul Apusenilor, organizat în stațiunea clujeană Muntele Băișorii. După ce alergat pe un traseu montan aflat în zona cuprinsă între staţiunea Muntele Băişorii din judeţul Cluj şi satele de munte Săgagea şi Belioara din judeţul Alba, Vasile Borș s-a clasat în primii 5 la categoria lui de vârstă. Soția lui s-a clasat prima la categoria ei de vârstă în aceeași probă a semimaratonului.

Acest sfârșit de săptămână a fost un bun prilej pentru soții Borș de a evada din rutina cotidiană pentru a alerga acolo unde se avântă vulturii, în arealul montan al Rodnei. Pozele postate pe paginile de socializare sunt o pledoarie pentru frumusețea acestui sport.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"