Home » Administrația orașului Năsăud, încă un proiect pentru un oraș mai frumos: acela de modernizare a iluminatului public

Administrația orașului Năsăud, încă un proiect pentru un oraș mai frumos: acela de modernizare a iluminatului public

Publicat de Radu SÎRBU
884 Vizualizari

Primarul orașului Năsăud, Dorin Vlașin, ne-a declarat, astăzi, că administrația locală a reușit să depună în termen util către Ministerul Mediului un proiect ce vizează modernizarea iluminatului public în localitate. Proiectul prevede achiziționarea și montarea a 700 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED, cee ce va duce a scăderea cheltuielilor în ceea ce priveșete curentul electric stradal.

Avem satisafacția de fi declarați eligibili pentru finanțare pentru acest proiect de către Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor pentru a moderniza sistemul de iluminat pe mai multe străzi ale orașului Năsăud, precum și extinderea lui pe strada Dumitru Vârtic.

Cu 3 milioane de lei vom achiziționa 700 de corpuri moderne și vom face un iluminat arhitectural nou în aproape toate zonele orașului. Vorbim de un iluminat inteligent cu sistem de telegestiune, care va reduce costurile de energie electrica cu aproximativ 30%! Cofinanțarea este de doar 90.000 de lei.

N-a fost ușor, fondurile s-au epuizat după 7 minute de la declanșarea procedurii de depunere a proiectelor, dar sigur că atunci când lucrezi cu profesioniști, lucrurile decurg mult mai bine mult mai bine.
Cel mai important fapt ce va rezulta după implementarea acestui proiect este acela că vom plăti mai puțin, că vom eficientiza consumul energetic și nu în ultimul rând vom moderniza sistemul și vom da o față nouă străzilor noastre.

Pe această cale, țin să mulțumesc echipei și colaboratorilor care au făcut posibilă această nouă investiție pentru Năsăud”, a ținut să sublinieze primarul Dorin Vlașin.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"