Home » Carantină din cauza gripei la Spitalul Județean din Bistrița, după ce încă un pacient este în stare foarte gravă din această cauză !

Carantină din cauza gripei la Spitalul Județean din Bistrița, după ce încă un pacient este în stare foarte gravă din această cauză !

Publicat de Radu SÎRBU
770 Vizualizari

Laboratorul de analize medicale al Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca a confirmat diagnosticul de gripă (virus gripal tip A) pentru un pacient internat la Secția Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Este cel de-al patrulea pacient cu gripă care ajunge la unitatea medicală. Primii doi pacienți au decedat, iar cel de-al treilea este, de asemenea, internat în Secția ATI.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Camelia Strungari a transmis că ”este vorba despre un bărbat în vârstă de 52 de ani din Năsăud, cu numeroase afecțiuni asociate, care inițial s-a prezentat la UPU cu: Sindrom confuziv, Sindrom anemic sever, Traumatism toracic stg. (de 10 zile), Fracturi costale III, VIII, IX, X cu deplasare, Pleurezie stg., Hematom. Pacientul a fost internat la Secția Anestezie-Terapie Intensivă, evoluția stării sale de sănătate fiind nefavorabilă. În prezent este instabil hemodinamic, intubat, ventilat mecanic, în stare gravă. Nu era vaccinat antigripal”.

Este al 4-lea caz de gripă înregistrat, de la începutul anului, la un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

În primele două cazuri s-a înregistrat decesul pacienților – un bărbat de 67 de ani din Livezile și o femeie de 64 de ani din Beclean. Cel de-al treilea pacient – un bărbat de 62 de ani din Bistrița – este și el internat în Secția ATI, în stare gravă.

Urmarea: carantină la Spitalul Județean de Urgență Bistrița!

Anunțul a fost făcut astăzi de managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany. ”În urma discuțiilor pe care le-am avut cu Direcția de Sănătate Publică și Departamentul de Epidemiologie din cadrul spitalului, am decis instituirea stării de carantină”, a spus Lazany.

El a explicat că nu este vorba de o măsură strict legată de numărul cazurilor de gripă din ultimul timp, fiind vorba de o măsură de precauție: ” Având în vedere ceea ce se întâmplă pe piața echipamentelor de protecție și a materialelor sanitare, mai ales că o parte dintre acestea sunt produse din China, îmi ridică anumite semne de întrebare, așa că mi s epare normal să fiu prevăzător, să am grijă de materialele care există pe stoc, să avem un consum cât mai eficient al acestora”, a explicat Gabriel Lazany.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"