Home » La Spitalul Județean de Urgență Bistrița a avut loc prima prelevare de organe, după 11 ani de pauză

La Spitalul Județean de Urgență Bistrița a avut loc prima prelevare de organe, după 11 ani de pauză

Publicat de Radu SÎRBU
995 Vizualizari

În această săptămână, două destine au fost salvate în urma gestului altruist făcut de familia unui pacient, diagnosticat în moarte cerebrală, care a fost de acord cu donarea de organe și țesuturi. La Spitalul Județean de Urgență Bistrița a avut loc miercuri prima prelevare de organe din acest an.

„Apreciem efortul și munca deosebită a echipei de coordonare a spitalului din Bistrița, formată din Dr. Anca Moldovan – kdp și as. Maria Kiss – coordonator de transplant, precum și implicarea conducerii acestei unități sanitare în implementarea Programului Național de Transplant. Este de menționat faptul că SJU Bistrița a reintrat în programul de transplant în octombrie 2019, după 11 ani în care unitatea sanitară nu a mai avut acreditare pentru activitatea de prelevare. Prin deschiderea și interesul pe care conducerea acestei unități sanitare a avut-o în privința dezvoltării activității de transplant, având susținerea unui colectiv medical conectat la medicina modernă, putem vorbi azi de doi oameni care primesc o nouă șansă la viață„, a subliniat sursa citată pe Facebook.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"