Home » Comuna Zagra și-a cinstit eroii

Comuna Zagra și-a cinstit eroii

Publicat de Radu SÎRBU
970 Vizualizari

Manifestare emoționată de comemorare a eroilor, astăzi – de Înălțarea Domnului, în comuna Zagra organizată de primărie în parteneriat cu școlile din localitate.

La comemorare ținută în fața Monumentului Eroilor din Zagra a fost prezent primarul Nicolae Bușcoi, părintele Ioan Dâmbu – protopopul ortodox al Năsăudului, precum și câteva zeci de persoane din comună, în special copii ce au venit îmbrăcați în frumosul port popular al zonei. Ceremonia a început cu depunerea de coroane la monument după care a urmat un parastas oficiat părintele protopop Ioan Dâmbu în memoria zăgrenilor căzuți pentru libertatea țării, acesta vorbind și despre despre însemnătatea Zilei Eroilor. Primarul Nicolae Bușcoi a arătat că Ziua Eroilor este un moment de pioasă aducere aminte a tuturor eroilor români, cunoscuți și necunoscuți, care s-au jertfit pe câmpurile de bătălie dar reprezintă un moment important și pentru tânăra generație, ”deoarece este fundamental ca tinerii noștri să cunoască adevărul istoric și să-și onoreze permanent eroii”. Manifestarea s-a încheiat cu un moemnt artistic susținut de către elevi. Trebuie amintită și comemorarea ținută în satul Poienile Zîgrii, moment la care și-au adus contribuția elevii și dascălii din sat.

Iată astăzi, împreună cu părintele protopop Ioan Dâmbu și cei prezenți am cinstit cum se cuvine Ziua de Înălțare, Ziua Eroilor. Trebuie să mulțumim și să ne închinăm eroilor căzuți pentru că astăzi suntem ceea ce suntem și trăim liberi pe acest pământ. Merită să îi cinstim an de an. Și dacă anul trecut datorită pandemiei nu am reușit să ne întâlnim, astăzi am fost împreună pentru că așa a vrut bunul Dumnezeu. Cu credință în bunul Dumnezeu astăzi suntem mai liberi, circulăm mai liber, ne adunăm și suntem bucuroși”, a declarat primarul Nicolae Bușcoi pentru Mesager24.ro.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"