Home » Familia Asoltanei, cu origini în comuna Telciu, continuă să promoveze costumele populare și tradițiile românești în Italia (Galerie FOTO)

Familia Asoltanei, cu origini în comuna Telciu, continuă să promoveze costumele populare și tradițiile românești în Italia (Galerie FOTO)

Publicat de Radu SÎRBU
2066 Vizualizari

Duminică 17 martie, sala Italia Palazzo UNAR din Roma a fost gazda unui inedit și frumos spectacol de celebrare și promovare a costumului popular românesc pe tărâm italian, eveniment organizat de soții Virgil și Ana Asoltanei, alături de fiica lor Julia Marinela, o familie ce își are originile în comuna Telciu din județul Bistrița-Năsăud și care este stabilită de mai bine de 20 de ani în zona capitalei Italiei.

În prim-plan a fost parada de modă la care au participat atât doamne din România cât și din Italia, ce au defilat pe muzică tradițională românească pentru o după-amiază și o seară memorabile.

A fost o mare bucurie să vedem atât de multă lume venită la spectacolul organizat de noi. Ducem mai departe tradiţiile noastre autentice şi arătăm italienilor lucrurile frumoase lăsate moştenire de strămoșii noştri”, a ținut să ne transmită Virgil Asoltanei.

A fost un eveniment la care au participat numeroase persoane, pentru a da substanță relației culturale dintre Italia și România. Punerea în valoare a tradițiilor românești s-a făcut în prezența vicepreședintelui PNL Italia Nicolae Moroșan și a unor personalități din lumea cinematografiei și divertismentului de televiziune din Italia. Spectacolul de anvergură s-a finalizat cu proiecția filmului, ”Leon Legionario”, care va fi difuzat în curând la La Voce TV, peliculă semnată de casa de producție Virgil Film deținută de familia Asoltanei.

Foto: Petru Ursache.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"