Home » Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a găsit soluții pentru modernizarea drumului ce leagă Ilva Mică de Măgură Ilvei

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a găsit soluții pentru modernizarea drumului ce leagă Ilva Mică de Măgură Ilvei

Publicat de Radu SÎRBU
1126 Vizualizari

După aproape doi ani în care Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a fost efectiv încurcat de o companie care nu a avut capacitatea să lucreze pe acest tronson, după reluarea licitației, astăzi președintele Radu Moldovan, a semnat contractul de lucrări pentru modernizarea DJ 172 D, lotul 4 din PoartaTransilvaniei, pe tronsonul Ilva Mică-Poiana Ilvei-Măgura Ilvei.

Continuăm munca și venim cu încă o veste bună și așteptată, am semnat contractul de lucrări pentru modernizarea DJ 172 D, Lotul 4 din PoartaTransilvaniei (Ilva Mică-Poiana Ilvei-Măgura Ilvei).

Ne cerem scuze, pentru inconvenientele create. A fost nevoie să gestionăm situația cu firma care a blocat proiectul, însă acum suntem în linie dreaptă cu acesta.

Mai mult, în urma discuțiilor cu constructorul, dacă totul funcționează normal, în 6 săptămâni avem primul strat de asfalt, de la IlvaMică (DN17D), până la intersecția cu Strâmba (DJ172D).

Va fi o investiție cu o garanție de 10 ani, din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, în valoare de 50.6 milioane lei (10.5 milioane euro), un proiect de o importanță majoră, ținând cont de zona și activitățile economice care sunt plasate acolo.

Lucrările vor include: 7.3 km trotuare, 1,7 km pistă pentru cicliști, 14 stații de transport public cu alveole, 25 km șanțuri pereate și rigole carosabile, 80 de podețe, 4 poduri, 13.6 km ziduri de sprijin, 64 de intrări pe drumuri laterale, 6.5 km parapet de siguranță”, a transmis președintele Radu Moldovan.

Lucrările vor fi executate de companiile M.I.S. Grup și LDP în colaborare cu firma de proiectare Diluca Project.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"