Home » Constructorii de la MIS Grup Anieș își demonstrează măiestria și prin modernizarea clădirii Seminarului Teologic din Cluj-Napoca

Constructorii de la MIS Grup Anieș își demonstrează măiestria și prin modernizarea clădirii Seminarului Teologic din Cluj-Napoca

Publicat de Radu SÎRBU
866 Vizualizari

La ora actuală, clădirea Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, instituție unde învață elevii din ciclul gimnazial, este în plin proces de modernizare și extindere prin munca constructorilor de la societatea MIS Grup Anieș, în cadrul unui proiect european, derulat de Primăria municipiului de pe Someș. Este un proiect complex, care vine să demonstreze o dată în plus profesionalismul de care dă dovadă firma MIS Grup Anieș, o societate respectată care și-a făcut un renume în domeniul constructorilor din România.

Potrivit documentației întocmite de Primăria clujeană, modernizarea Seminarului Teologic Ortodox clasele V-VIII constă în supraetajarea şi modernizare corpului existent, inclusiv reabilitarea termică a clădirii, precum și construirea unei săli de sport de la zero.

Prin creșterea numărului de săli de clasă și laboratoare se urmărește creșterea atractivității școlii și implicit creșterea numărului de elevi, odată cu finalizarea lucrărilor aici vor putea învăța 400 de elevi, față de 149 înainte de modernizare. Una dintre cele mai importante probleme a seminarului va avea, în sfârșit rezolvare, și anume: ridicarea sălii de sport – facilitate de care elevii de gimnaziu nu dispun în prezent.

Totodată, sunt prevăzute noi dotări la această școală, de la echipamente didactice, echipamente IT, la crearea de facilități speciale pentru persoane cu dizabilități, în vederea reducerii abandonului școlar.

Proiectul are o valoare de peste 21 de milioane de lei (cu TVA inclus), din care cea mai mare parte bani europeni, prin Programul Operațional Regional, Axa 10, contribuția municipalității fiind de 7,2 milioane de lei (cu TVA).

Finalizarea este prevăzută a avea loc cel mai târziu în noiembrie 2022.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"