Home » Dosare penale pentru conducere cu alcoolemie, la început de an. Recordul negativ al primelor 2 zile din anul 2021 a fost 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat

Dosare penale pentru conducere cu alcoolemie, la început de an. Recordul negativ al primelor 2 zile din anul 2021 a fost 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat

Publicat de Radu SÎRBU
2144 Vizualizari

Pentru siguranța traficului rutier, în perioada sărbătorilor, polițiștii de la Rutieră au intensificat acțiunile pe linia lor de muncă, acordând o atenție deosebită depistării celor care conduc sub influența alcoolului și pun astfel în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Astfel, în primele 2 zile ale acestui an, au fost constatate, în flagrant, mai multe infracțiuni de conducere cu alcoolemie, pentru care au fost întocmite dosare penale.
Exemplificăm:

În această dimineață, polițiștii din Năsăud l-au depistat conducând sub influența alcoolului, pe un tânăr de 26 de ani, din Feldru. Acesta a fost oprit pe raza localității de domiciliu, iar rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost 1.08 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.


În după-masa de 1 ianuarie a.c., polițiștii l-au depistat pe un bărbat de 36 de ani, din Urmeniș, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean162, pe raza localității Șopteriu, aflându-se sub influența alcoolului. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost transportat la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru conducere cu alcoolemie.


În seara de 31 decembrie 2020, pe Drumul Județean 173, un autoturism la volanul căruia a fost identificat un tânăr de 28 de ani, din Budacu de Sus, a ieșit în afara părții carosabile și s-a răsturnat. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, dar rezultatul testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto a fost 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. A fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.


La data de 31 decembrie 2020, polițiștii l-au depistat în trafic pe un tânăr de 20 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 17, prin localitatea Susenii Bârgăului. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Cercetările continuă de polițiștii Secției 2, fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

În dimineața de 1 ianuarie a.c., pe Drumul Județean 172D, în localitatea Colibița, a fost oprit în trafic un autoturism înmatriculat în Anglia, la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 34 de ani, din Bistrița Bârgăului. Rezultatul testării cu aparatul etilotetst a fost 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe în vederea stabilirii alcoolemie. S-a întocmit dosar penal.


În seara de 31 decembrie 2020, polițiștii l-au depistat pe un bărbat de 48 de ani, din Mititei, în timp ce conducea un autovehicul pe Drumul Județean 172, prin localitatea Mocod. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii de la Rutieră Năsăud.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"