Home » Făloasă că a împlinit 83 de ani, lelea Floarea Cosmi resimte lipsa de a interacționa direct cu oamenii

Făloasă că a împlinit 83 de ani, lelea Floarea Cosmi resimte lipsa de a interacționa direct cu oamenii

Publicat de Radu SÎRBU
1057 Vizualizari

Legendă vie a Țării Năsăudului, runcănița Floarea Cosmi – meșterul popular care face opinci și lucrează în piele de mai bine de o jumătate de secol, împlinește astăzi, 7 mai, 83 de ani.

Am sunat-o la telefon pentru a o felicita pe păstratoarea tradițiilor populare năsăudene și ne-am bucurat că am găsit-o tot hireșă. ”Sunt bine, mulțam de telefon dragu mamii, dar și făloasă pentru că am ajuns la 83 de ani. Păcat că nu e ca în ceilalți ani, când era plin de popor la mine acasă în astă zi. Mi-e dor să vorovesc (n.r. să vorbesc) cu oamenii, să-mi duc în târgul de la Năsăud opincile și gândurile mele bune”, ne-a spus le’ Floare. Bunica este însă optimistă: ”A trece și necazul ăsta peste lume, cum o mai trecut și ălealalte, important este să rămânem oameni în suflet și faptă”.

Îi urăm sănătate și bucurii, pentru a continua să ne fascineze și a ne aminti de origini. La mulți ani, româncă adevărată!

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"