Home » (FOTO + VIDEO) Prima ninsoare din noul sezon rece, surprinsă și împărtășită azi de către jandarmii montani din Rodna!

(FOTO + VIDEO) Prima ninsoare din noul sezon rece, surprinsă și împărtășită azi de către jandarmii montani din Rodna!

Publicat de Radu SÎRBU
515 Vizualizari

Răcirea bruscă de astă noapte și condițiile de precipitații au adus astăzi prima ninsoare în zonele montane.

Jandarmii montani din comuna Rodna ne-au infotmat că în Pasul Rotunda, pe traseul Șaua Gaja-Lacul Lala, la 1.200 m altitudine este lapoviță iar la peste 1.600 m altitudine ninge. Temperatura înregistrată este de 0 grade Celsius. Ceața este densă iar vizibilitatea este redusă sub 50 m.

Pentru a evita situațiile nedorite pe timpul drumețiilor în zona de munte, jandarmii care acționează zilnic pe traseele montane vă recomandă:

-informați-vă asupra itinerariului propus, a gradului de dificultate, a condițiilor climaterice locale și consultați prognoza meteo înainte de a pleca în drumeție;

-purtați un echipament adecvat;

-în zonele aglomerate respectați măsurile de protecție individuală pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2;

-folosiți numai traseele marcate şi să urmăriți marcajele de pe traseu;

-respectați semnificația indicatoarelor de pe traseu.

-nu hrăniți animalele sălbatice și nu vă apropiați de acestea.

În cazul apariției unei situații de dificultate sau de risc la adresa integrității, sănătății sau a vieții solicitați ajutorul autorităților prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"

SUNĂ LA REDACȚIA MESAGER24.RO