Home » (FOTO) Viteza și poleiul au pus-o cu roțile în sus, însă a scăpat teafără, la Dealul Ștefăniței

(FOTO) Viteza și poleiul au pus-o cu roțile în sus, însă a scăpat teafără, la Dealul Ștefăniței

Publicat de Radu SÎRBU
3038 Vizualizari

O mașină a ajuns cu roțile în sus, în această după-amiază, pe DN 17 C, pe raza comunei Romuli, mai precis în satul Dealul Ștefăniței.

O femeie de circa 50 de ani, din Maramureș, care se afla la volan, a intrat cu viteză prea mare într-o curbă, pe fondul unui carosabil cu polei, și s-a răsturnat.

La locul accidentului au ajuns imediat salvatorii de la SVSU Romuli, care i-au acordat primul ajutor, însă din fericire femeia a scăpat nevătămată.

În momentul producerii accidentului, șoferița era singură în mașină.

Dacă urmează să călătoriți, informați-vă cu privire la fenomenele meteo prognozate!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un mesaj de atenționare COD PORTOCALIU de vreme rea la nivelul mai multor județe, printre care și județul Bistrița-Năsăud.

Avertizarea meteorologică este valabilă în intervalul 10.02.2020, ora 18.00 – 11.02.2020, ora 20.00, și sunt prognozate intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă.

Sunt vizate zona înaltă de munte a județelor Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Neamț, Cluj și Bihor. În aceste zone vor fi intensificări susținute ale vântului, temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității sub 50 de m.

Pentru prevenirea unor situaţii nedorite (accidente grave sau blocaje în trafic), polițiștii recomandă conducătorilor de autovehicule ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, situaţia meteorologică existentă și să își echipeze autovehiculul cu anvelope corespunzătoare sezonului rece.

În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste permanent prudenţă, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni. Totodată, trebuie asigurată o bună vizibilitate, prin curăţarea parbrizului, lunetei şi geamurilor laterale;

Pentru a putea evita la timp eventuale incidente în trafic, este necesară păstrarea unei distanţe suficient de mare faţă de vehiculele care circulă în față; este indicat să se utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, conducătorii auto au obligaţia să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone, trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile polițiștilor rutieri aflați în trafic şi să oprească/parcheze doar în locurile special amenajate pentru a nu afecta fluența traficului.

Orice situație de urgență cauzată de vremea severă poate fi semnalată la numărul unic de urgență 112!

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"