Home » (GALERIE FOTO) Festivalul-concurs de colinde din comuna Petru Rareș a umplut până la refuz sala Căminului Cultural din Bața, într-un program artistic dedicat Zilei Naționale a României

(GALERIE FOTO) Festivalul-concurs de colinde din comuna Petru Rareș a umplut până la refuz sala Căminului Cultural din Bața, într-un program artistic dedicat Zilei Naționale a României

Publicat de Radu SÎRBU
1722 Vizualizari

Sute de copii din zona adiacenta comunei Petru Rareș au urcat, in această seară, pe scena Căminului Cultural din satul aparținător Bața, cu ocazia primei ediții a Festivalului concurs de colinde „Magia Crăciunului – Ion Pop Reteganul”, organizat de Primăria Petru Rareș în colaborare cu Școala Gimnazială „Ion Pop Reteganul” din Reteag.

Așa cum zicea și primarul Ionel Ropan în cuvântul de deschidere, este prima ediție a acestui festival care se vrea continuat si pe viitor oentru păstrarea tradițiilor si obiceiurilor de iarnă din această zona frumoasă a județului Bistrița-Năsăud, eveniment ce stă sub semnul cinstirii tuturor ce simt românește. Invitații de onoare ai acestui reușit eveniment artistic au fost deputata și subprefectul Ioan Zegrean, sala fiind umplută pana la refuz de asistență.

La ciclul Primar, premiul I a fost acordat grupului „Mlădițe agrieșene” din satul Agrieș, podiumul fiind completat de „Zestrea” din Spermezeu (locul II) și „Ion Pop Reteganul” din Reteag (locul III). Mențiune au primit colindătorii reuniți în „Mlădițe Negrileștene” din Negrilești.

La ciclul Gimnazial, primii au fost elevii de la școala din Spermezeu urmați în ordine de cei din Reteag și cei din Târlișua. Cu mențiune au fost răsplătite grupurile „Vestitorii Nașterii Mântuitorului” și „Măruț mărgăritar”.

În pauza festivalului, primarul Ionel Ropan i-a acordat titlul de „Cetățean de Onoare al comunei Petru Rareș”, culturistului Gabriel Feher, pentru merite deosebite in promovarea sportului românesc.

Totodată, au fost premiați si sponsorii festivalului, si anume firmele: „Roxana” (locul 1), „Consecvent” (locul 2) și „Plast Iris” (locul 3), în timp ce mențiune au primit Parohia Ortodoxă Reteag și Parohia Ortodoxă Bața.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"