Home » (Galerie FOTO) Sărbătoarea Rusaliilor la biserica ”Sfântul Ilie” din Năsăud

(Galerie FOTO) Sărbătoarea Rusaliilor la biserica ”Sfântul Ilie” din Năsăud

Publicat de Radu SÎRBU
2174 Vizualizari

Preotul paroh Iuliu Mureșan și părintele dr. Maxim Morariu au slujit în Duminica Rusaliilor la biserica ortodoxă ”Sf. Ilie” din Năsăud. Cu această ocazie au fost oficiat sfintele slujbe închinate marelui praznic al “Pogorârii Sfântului Duh”, în prezenţa a zeci de credincioşi. În cuvântul de învăţătură rostit, părintele Morariu a menţionat că Rusaliile reprezintă încheierea praznicului Învierii Domnului şi sunt împlinirea făgăduinţei Mântuitorului nostru Iisus Hristos, a trimiterii Sfântului Duh.

La finalul slujbei au fost împărțite credincioşilor spice de grâu sfințite, ca simbol al darurilor celor bogate ale Sfântului Duh.

De Rusalii, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Pogorârea Sfântului Duh în chip de limbi de foc peste Sfinţii Apostoli. Acest praznic este sărbătorit întotdeauna duminica, la 10 zile după Înălţarea Domnului şi la 50 de zile după Paşti. Totodată, această zi este sărbătoarea întemeierii Bisericii creştine, căci atunci, în urma predicii Sfântului Apostol Petru, s-au convertit la creştinism ca la trei mii de suflete, care au alcătuit cea dintâi comunitate creştină din Ierusalim.

Rusaliile constituie cea mai veche sărbătoare creştină împreună cu cea a Paştilor, fiind prăznuită încă din vremea Sfinţilor Apostoli. Începând cu această zi, se rosteşte rugăciunea Împărate ceresc, rugăciune care nu se spune în perioada de la Paşti până la Rusalii. Prin această rugăciune care se rosteşte la începutul fiecărei slujbe în Biserica Ortodoxă se arată că fiecare credincios e chemat să trăiască o Cincizecime perpetuă.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"