Home » Masca devine obligatorie în aer liber în toate localitățile cu rată de infectare peste 6 la mie!

Masca devine obligatorie în aer liber în toate localitățile cu rată de infectare peste 6 la mie!

Publicat de Radu SÎRBU
2346 Vizualizari

Masca devine obligatorie în toate spațiile deschise în localitățile unde rata de infectare a depășit 6 la mia de locuitori, a anunțat, astăzi, Ministerul Sănătății. Ordinul comun va fi publicat în Monitorul Oficial.

Cseke Attila, ministrul Sănătății, și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, au semnat, miercuri, Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă

Astfel, în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise.

Vor fi exceptate de la această măsură persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

„Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă”, anunță MS.

Documentul se va publica miercuri în Monitorul Oficial al României.

11 localități din BN cu incidențe mai mare de 6 la mia de locuitori!

Miercuri dimineața, în județul Bihor erau zece localități cu incidențe peste pragul de 6‰, potrivit raportului Prefecturii BN.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"