Home » Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a vizitat astăzi mai multe obiective de profil din Bistrița-Năsăud. Printre ele și Compania Agro-Ardeal, cel mai modern complex din România în domeniul creșterii animalelor și procesării cărnii

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a vizitat astăzi mai multe obiective de profil din Bistrița-Năsăud. Printre ele și Compania Agro-Ardeal, cel mai modern complex din România în domeniul creșterii animalelor și procesării cărnii

Publicat de Radu SÎRBU
1022 Vizualizari

Astăzi, Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a luat pulsul problemelor fermierilor și specialiștilor din Bistrița-Năsăud în cadrul unei vizite de lucru.

Însoțit de președintele PNL BN, Ioan Turc, de prefectul Stelian Dolha, de deputatul Robert Sighiartău, de consilierul municipal Ioan Peteleu, dar și de alți membri ai PNL, ministrul Adrian Oros s-a oprit mai întâi la ferma pomicolă a Pombis din Ciceu-Mihăiești, unde directorul Aurel Onigaș a prezentat reușitele, dar și dificultățile sectorului de activitate.

”A urmat vizitarea fabricii de lapte din Parcul Industrial Bistrița și apoi a fermei de vaci situate în Jelna, aparținând SC Centana-Com SRL. Proprietarul Sorin Chiciudean, care deține 450 de exemplare din rasa de lapte Holstein negru, a făcut cunoscut modul în care vrea să închidă cercul producției și procesării laptelui, urmând să aibă la dispoziție atât fermă, cât și o fabrică de procesare ce se află în construcție, pentru simplificarea și ajungerea mai rapidă la client a produselor lactate de calitate.

Cel de-al treilea obiectiv vizitat a fost îngrășătoria de viței, abatorul și fabrica de mezeluri deținute de SC Agro-Ardeal din Orheiu Bistriței. Patronul Ionel Peica l-a asigurat pe ministrul Agriculturii că vizitează cel mai modern complex din România în acest domeniu, firma sa având 30 de magazine proprii, majoritatea în Bistrița, dar fiind și furnizor pemtru marile lanțuri de retail.

”După o întâlnire la sediul la OJFIR Bistrița-Năsăud cu angajații instituției, unde s-au dezbătut chestiuni de actualitate, vizita ministerială în județul nostru s-a încheiat la Instituția Prefectului. În prezența directorilor Sorin Ioan Radu (CRFIR 6 NV Satu Mare), Ioan Cornel Chiuzan (OJFIR BN), Emil Scurtu (APIA BN) și Romulus Bița (DSVSA BN), ministrul Adrian Oros a discutat mai întâi cu un grup de fermieri și specialiști probleme stringente în agricultură, ascultând pe fiecare în parte și propunând soluții. S-au formulat apoi concluziile vizitei, considerată constructivă și binevenită, iar, la final, ministrul va sta la dispoziția jurnaliștilor, într-o conferință de presă”, a oferit detalii președintele PNL BN, Ioan Turc.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"