Home » Mister elucidat! Am aflat de unde vine și ce înseamnă ECIRO din titulatura echipei de fotbal din Telciu. Simpatică faza!

Mister elucidat! Am aflat de unde vine și ce înseamnă ECIRO din titulatura echipei de fotbal din Telciu. Simpatică faza!

Publicat de Radu SÎRBU
1964 Vizualizari
Foto 1

Înființată în a doua jumătate a anilor 50, echipa de fotbal a comunei Telciu a avut încă de la început denumirea de Foresta, nume ce exprima bogăția în aur verde pentru cea mai mare comună de pe Valea Sălăuței.

Sportul rege a avut mulți practicanți dar și mai mulți iubitori în Telciu, fapt dovedit de continuitatea pe care a avut-o echipa la nivelul competițiilor județene, cel mai bun produs al fotbalului telcean, internaționalul Cristi Ganea (31 de ani), fiind încă în activitate.

După așa zisa Revoluție din 1989, numele echipei a fost schimbat din Foresta în…Eciro Forest. De unde și până unde Eciro? Un nume care nu avea nicio o noimă (cel puțin pentru mine) și de-abia săptămâna trecută am elucidat misterul! Așa am aflat că imediat după trecerea la capitalism, formația de fotbal din Telciu a fost preluată de doi investitori locali care au transformat numele echipei după cel al firmei lor: ECIRO – care este de fapt cuvântul, țineți-vă bine, ORICE întors pe dos (după obiectul de activitate multiplu al societății comerciale respective)! Totuși din respect pentru istoria echipei lângă Eciro a fost adăugat și cuvântul Forest. Case closed!

Post Scriptum:

În poza cu numărul 1 este Eciro Forest Telciu în sezonul actual al Ligii a 4-a, formația fiind condusă de inimosul Nicu Ordace.

Foto 2

În poză cu numărul 2 sunt generațiile anului 1971. Privind la modul general această fotografie, îmi place cadrul natural și bărbăția unor oameni care înfruntă gerul și zăpada de parcă ar fi în luna lui Cuptor.

Foto 3

În imaginea cu numărul 3, e vorba Foresta Telciu 1978, exact în anul în care Argentina lui Kempes și Compania câștiga primul său titlu mondial. Printre jucătorii telceni de atunci i-am recunoscut pe Costel Niță, Vasile Puica (fostul primar al comunei) și Ionuc Istrate.

Foto 4 (ultima)

În fine, în ultima fotografie de colecție vedem Foresta Telciu la un meci de Old-Boys din vara lui 1982. Printre jucători i-am recunoscut pe Ovidiu Moldvan, Ioan Homei, Dan Valer sau Radu Magdea, o surpriză plăcută pentru mine fiind inginerii Emilian Horga și Gheorghe Ganea. Vremuri faine, cu oameni la fel !

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"