Home » O tânără din Năsăud și un bărbat din Bistrița, cercetați penal pentru încasarea necuvenită a unor indemnizații de creștere a copiilor

O tânără din Năsăud și un bărbat din Bistrița, cercetați penal pentru încasarea necuvenită a unor indemnizații de creștere a copiilor

Publicat de Radu SÎRBU
1565 Vizualizari

La data de 21 ianuarie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals în declarații.

Din verificările efectuate a reieșit faptul că, în perioada 2017-2019, o femeie de 26 ani, din Năsăud, ar fi solicitat acordarea indemnizație de creștere a copilului și ar fi depus mai multe adeverințe în acest sens, declarând în mod fals că a desfășurat activități lucrative în cadrul unor societăți comerciale, precum și că ar fi obținut venituri din salarii în lunile anterioare nașterii copilului. Cu privire la cele declarate există suspiciunea că veniturile nu ar fi fost realizate din activități lucrative prestate efectiv la societățile respective, beneficiind astfel pe nedrept de indemnizația de creștere a copilului.


Tot ieri, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals în declarații.

Vizat este un tânăr de 22 de ani, din Bistrița care, în perioada 2020-2021, ar fi solicitat acordarea indemnizație de creștere a copilului și ar fi depus mai multe adeverințe în acest sens, declarând în mod fals că ar fi obținut venituri din salarii, în urma unor activități lucrative în cadrul unor societăți comerciale. Totodată, există suspiciunea că aceste venituri nu ar fi fost realizate efectiv, beneficiind astfel pe nedrept de cuantumul indemnizației de creștere a copilului.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"