Home » Satisfacția primarului Nicolae Bușcoi: ”La Zagra, toamna se numără nu doar bobocii ci și implementarea unor proiecte importante de investiții!”

Satisfacția primarului Nicolae Bușcoi: ”La Zagra, toamna se numără nu doar bobocii ci și implementarea unor proiecte importante de investiții!”

Publicat de Radu SÎRBU
544 Vizualizari

În această perioadă, administrația comunei Zagra se pregătește să facă recepția unor obiective de investiții derulate de-a lungul acestui an prin grija primarului Nicolae Bușcoi.

Astfel, în câteva zile va fi recepționată capela mortuară din satul Zagra, construită cu fonduri europene prin Grupul de Acțiune Locală ”Ținutul Haiducilor” și cofinanțare de la bugetul local. Obiectivul a fost realizat de către profesioniștii de la ”Miron Construct” Beclean, capela fiind multiconfesională, cu o sală pentru priveghi, o minibucătărie, terasă și toalete.

Totodată, până la sfârșitul acestei luni se va face recepția la lucrările de extindere a sediului Primăriei, cu un corp suplimentar de clădire. Noua clădire administrativă este amplasată chiar în spatele actualului sediu al primăriei, încadrându-se perfect cu al celorlalte imobile din zonă, investiția fiins susținută din fondurile guvernamentale alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Era nevoie de o asemenea construcţie – ne-a spus primarul Nicolae Bușcoi – mai ales de garajele pentru parcul auto, dar și de o sală de festivități încăpătoare, precum și de o bibliotecă”.

Astfel, tot prin munca specialiștilor de la ”Miron Construct” Beclean, la parterul noului corp de clădire au fost amenajate garajele auto, camera pentru centrala termică, magazia de lemne, precum și arhiva instituției, în timp ce la etaj se regăsesc o spațioasă sală de festivități ce va fi folosită și pentru ședințele Consiliului Local, un oficiu, o bibliotecă, precum și grupurile sociale.

Nu în ultimul rând, în câteva zile se va face recepția lucrărilor de combatere a calamităților din satul Aluniș, acolo unde a fost stabilizat un deal ce a luat-o la vale după precipitațiile abundente din luna februarie 2021, cheltuielile fiind suportate din fonduri guvernamentale pentru Situații de Urgență.

Pe de altă parte, se continuă lucrările de reabilitare capitală a Școlii Gimnaziale ”Nicolae Drăganu” din Zagra, ele urmând a fi finalizate, potrivit estimărilor, până la sfârșitul acestui an. ”Lucrăm și la introducerea canalizării în satele Zagra și Poienile Zagrei, în construcție fiind și stația de epurare a apelor uzate, obiectiv amplasat la ieșirea din Zagra către Mocod. Ne preocupă, în această perioadă, și documentațiile în vederea extinderii canalizării în satul Suplai dar și la modernizarea școlii din același sat, investiții ce dorim a fi finanțate prin Programul Național ”Anghel Saligny”. Tot prin acest program național dorim să asfaltăm 6 kilometri de drumuri de interes local în satul Perișor iar prin Programul POIM lucrăm la proiectul de introducere a gazului metan”, ne-a declarat primarul Nicolae Bușcoi, în cursul acestei săptămâni.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"