Home » (FOTO) Scene halucinante la Telciu: protestatarii s-au îmbrâncit cu jandarmii și polițiștii pentru a nu permite reprezentanților Aquabis accesul în comună. Urmarea: de azi, localitatea a fost ”militarizată”, fiind declarată de autorități zonă specială de siguranță publică!

(FOTO) Scene halucinante la Telciu: protestatarii s-au îmbrâncit cu jandarmii și polițiștii pentru a nu permite reprezentanților Aquabis accesul în comună. Urmarea: de azi, localitatea a fost ”militarizată”, fiind declarată de autorități zonă specială de siguranță publică!

Publicat de Radu SÎRBU
1953 Vizualizari

Încercările Aquabis – firma ce gestionează serviciul de apă și canalizare în județul Bistrița-Năsăud, de a debranșa de la apă cele circa 800 de gospodării din comuna Telciu care au refuzat să încheie contracte de furnizare a serviciului amintit, continuă să eșueze.

”Insurecția” începută pe 23 august 2021 a continuat și astăzi la Telciu, sutele de protestatari ieșiți în capul satului dinspre Coșbuc interzicând reprezentanților Aquabis să intre în comuna lor. Chiar dacă la fața locului au fost alocate trupe de jandarmi și polițiști, oamenii nu s-au intimidat și au creat un baraj viu pentru a-și pune năzuința în aplicare. Pentru a nu fi linșați, cei de la Aquabis, în frunte cu managerul general Șandru, s-au văzut nevoiți să facă cale întoarsă, protejați de organele de ordine.

Situația rămâne tensionată, însă, întrucât escaladarea tensiunilor din ultimele 3 zile a făcut ca la Telciu, printr-un ordin al Inspectoratului Județean de Poliție, să fie instituită zona specială de siguranță publică.

”Începând de astăzi, 26 august, pentru protejarea populației și menținerea unui climat de ordine publică, în localitatea Telciu a fost instituită zona specială de siguranță publică.

Având în vedere starea conflictuală generată de nemulțumirile cetățenilor din localitatea Telciu în legătură cu societatea de distribuție a apei, în localitatea Telciu a fost constituită o zonă specială de siguranță publică, fiind dispuse măsuri suplimentare pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

Astfel, în următoarele 7 zile, pentru prevenirea apariției unor evenimente care pot tulbura liniștea și siguranța publică, alături de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, în zonă acționează și polițiști din cadrul Serviciilor de Ordine Publică, Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud și Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureș.

Prezența forțelor de ordine în zonă au drept scop protejarea populației, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea unor incidente, a blocării căilor de acces și a unor accidente rutiere”, se arată într-un comunicat remis redacției de către IPJ BN.

De unde a început bulgărele să se rostogolească?

La Telciu, nemulțumirea față de tarifele practicate Aquabis Bistrița pentru serviciul de apă la s-a generalizat în această primăvară. O parte dintre săteni au cerut ca Primăria să scoată Telciul din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) de Apă-Canal, însă, pentru acest lucru, administrația locală ar trebui să plătească despăgubiri enorme, ce se ridică la circa 12 milioane de euro! Primăria Telciu a intrat în ADI Apă Canal în anul 2007 și comuna Telciu face parte dintr-un proiect european de apă și canalizare. Circa 300 de familii au acceptat să încheie contracte de furnizare a apei cu Aqubis, în schimb restul de aproape 900 de familii din localitate au refuzat, nemulțumiții ieșind în stradă pentru a denunța tariful mult prea ridicat. În plus, răsculații susțin că apa e o resursă a comunității și că o bună parte din rețeaua de apă existentă este mai veche, fiind construită la mijlocul anilor 90 din fondurile comunei și cu finanțare de la orașul elvețian Monthey, înfrățit cu Telciul. Totodată, protestatarii denunță și pierderile de pe rețeaua de alimentare cu apă, pierderi datorate lucrărilor prost făcute, cu implicare nedorită în facturile consumatorilor.

Sursa foto: Facebook

STIRI - NOUTATI SIMILARE

1 Comentariu

Teo 26 august 2021 - 20:01

Apa vor dar sa nu plateasca.declarau liderii ca nu exista lideri dar sunt .si cred ca in mințile lor ny le-a ramas nimic in cei 7 ani de acasa.instiga la revolta bataie. (—editat—)

Raspunde

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"