Home » Spitalul Județean de Urgență Bistrița, cu informații despre starea persoanelor suspecte de coronavirus

Spitalul Județean de Urgență Bistrița, cu informații despre starea persoanelor suspecte de coronavirus

Publicat de Radu SÎRBU
2841 Vizualizari

În urmă cu câteva minute, Camelia Strugari – purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, ne-a remis un comunicat de presă despre starea în care se află cele trei persoane suspecte de infecția cu coronavirus și care se află internate în unitatea medicală.

”Prin prezenta, vă comunicăm că, alături de pacientul de 33 de ani din județul Bistrița-Năsăud internat la Secția Boli infecțioase (despre care v-am informat în cursul zilei de ieri prin Comunicatul nr. 3059 din 10.03.2020) și de pacienta de 29 de ani din județul Bistrița-Năsăud, aflată de astă-noapte la Secția Boli infecțioase (despre care v-a informat Instituția Prefectului din județul Bistrița-Năsăud), la Spitalul Județean de Urgență Bistrița mai este internată, la Secția Anestezie-Terapie Intensivă, o pacientă de 62 de ani, din județul Bistrița-Năsăud.

Femeia de 62 de ani s-a prezentat în data de 07.03.2020 la Unitatea de Primiri Urgențe cu o simptomatologie care nu intra în definiția de caz pentru Coronavirus, respectiv cu sindrom confuziv, insuficiență respiratorie, agitație psihomotorie, amnezie, fiind internată la Secția Anestezie-Terapie Intensivă. Evoluția stării sale de sănătate a fost nefavorabilă, cu pierderea stării de conștiență, care a impus intubare și ventilare mecanică. I-a fost efectuată testare pentru gripă, însă cu rezultat negativ.
Luni (09.03.2020) a fost detubată și numai în cursul zilei de ieri, 10.03.2020, starea de sănătate a pacientei a permis ca medicii să stea de vorbă cu aceasta, cu toate că avea și încă are mască de oxigen, ce nu permite efort prelungit de vorbire.
Astfel, ieri, pacienta le-a declarat medicilor că a venit din Italia (Torino), că a ajuns la Bistrița în data de 24.02.2020, că în perioada respectivă nu avea cunoștință ca zona în care locuia să fie în carantină din cauza Coronavirusului și că nu și-a luat măsuri de izolare.

Întrucât în noul context declarat de pacientă medicii infecționiști au considerat că acesta se încadra în definiția de caz pentru infecția cu virusul COVID-19, în cursul zilei de ieri, 10.03.2020, i-a fost recoltată probă biologică ce a fost trimisă Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca pentru confirmarea/infirmarea infectării cu Coronavirus.

Despre pacienta de 29 de ani care a fost adusă cu ambulanța astă noapte (10/11.03.2020) la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, vă informăm că prezenta disfagie (dureri la înghițire), subfebrilități și durere de cap. Pacienta le-a declarat medicilor că este venită de nouă zile din Italia, din regiunea Marche și că se afla în izolare la domiciliu. S-a ridicat suspiciunea de infecție cu Coronavirus și i-a fost recoltată probă biologică ce a fost trimisă Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca pentru confirmarea/infirmarea infectării.

Cei trei pacienți internați sunt în stare stabilă”, se arată în comunicat.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"