Home » Tragedie pentru familia Matei din Ilva Mare: Băiatul lor, Ieronim, în vârstă de 16 ani, a murit în timp ce muncea la pădure în Germania!

Tragedie pentru familia Matei din Ilva Mare: Băiatul lor, Ieronim, în vârstă de 16 ani, a murit în timp ce muncea la pădure în Germania!

Publicat de Radu SÎRBU
15514 Vizualizari

Este tristețe foarte mare pentru o familie din comuna Ilva Mare, după ce copilul mijlociu – Ieronim Matei (16 ani) – a decedat vineri, 26 mai, într-o pădure din de lângă localitatea germană Hüttensteinach, în districtul Sonneberg din landul Turingia. Vestea tristă ne-a fost dată în această seară de către un consătean cu familia Matei.

Am căutat pe net informații despre acest deces șocant și am găsit date referitoare în portalul german de știri insuedthueringen.de. Potrivit ziarului electronic, adolescentul român lucra adânc în pădure, într-o zonă forestieră abruptă, situată la câteva sute de metri de cel mai apropiat drum forestier.

Inspectorului de pompieri din districtul Sonneberg, Mathias Nüchterlein, colegii băiatului din Ilva Mare l-au descoperit după ora 18:00 și au făcut imediat un apel de urgență.

Se pare că muncitorii forestieri lucrau la distanță unul față de celălalt în momentul accidentului. Potrivit lui Nüchterlein, tânărul ar fi fost lovit la cap în timpul doborârii unui copac și nu a supraviețuit rănilor suferite.

Terenul accidentat a îngreunat drumul salvatorilor spre victimă. Au fost implicate în jur de 30 de persoane de la pompieri, serviciul salvamont, serviciul de urgențe medicale și poliție. Operațiunea a durat mai multe ore și s-a încheiat în jurul miezului nopții.

Poliția germană a inițiat o anchetă pentru a afla cauza exactă morții și împrejurările tragediei. Deocamdată nu s-a clarificat nici în ce calitate adolescentul efectua lucrări de tăiere. Compania care l-a angajat pe tânăr este responsabilă pentru respectarea regulilor de siguranță a muncii. Autoritățile vor stabili dacă minorul avea dreptul să lucreze și s-au respectat prevederile legale speciale în ceea ce privește încadrarea în muncă a minorilor.

De la interlocutorul nostru din Ilva Mare am mai aflat că Ieronim Matei ar fi ajuns în Germania cu ajutorul unchiului său, pentru a munci și a-și strânge niște bănuți. Acasă, la Ilva Mare, familia Matei mai are un băiat în vârstă de 21 de ani.

Românii, decese pe capete la munca istovitoare din pădurile Germaniei!

Tot potrivit portalului de știri insuedthueringen.de am aflat că accidentele grave și mortale la care au fost victime muncitorii necalificați români sunt repetate în pădurile din Germnaia. ”La mijlocul lunii octombrie 2021, de exemplu, s-a știut că un bărbat de 37 de ani a fost lovit de un trunchi de copac într-un accident în Tirolul de Sud. Muncitorul temporar a murit la locul accidentului. La mijlocul lunii februarie 2022, un tânăr de 22 de ani a fost prins în Gummersbach. Bărbatul a fost lovit de un vehicul în timp ce lucra în pădurea din cartierul Oberberg și a fost rănit mortal. Badische Zeitung a raportat în cele din urmă în noiembrie 2021 despre fundalul morții unui bărbat de 45 de ani. Românul a fost dislocat pe versanții stâncoși ai Jurei șvabe, unde a fost ucis de o creangă. Salariul lui pe oră: 13 euro.”, a transmis insuedthueringen.de.

Dumnezeu să-i odihnescă în pace pe toți! Sincere condoleanțe familiei Matei din Ilva Mare!

Foto: Facebook și insuedthueringen.de

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"