Home » Un imobil impunător al Năsăudului de acum un secol, ajuns o adevărată ruină, se vinde cu 75.000 de euro!

Un imobil impunător al Năsăudului de acum un secol, ajuns o adevărată ruină, se vinde cu 75.000 de euro!

Publicat de Radu SÎRBU
1522 Vizualizari

Mărire și decădere! Un imobil din Năsăud a cunoscut pe deplin acest lucru: stabilimentul cu numărul 1 de pe strada Griviței, aflat în imediata vecinătatea a sediului primăriei.

Ca și multe alte construcții de vază din Năsăud, palatul a fost construit spre sfârșitul secolului al XIX-lea de către o familie la fel de vestită în zonă, familia Goldschmidt, a unui recunoscut inginer constructor de poduri. Acest neam, devenit ulterior de bijutieri, a dat-o pe Roza drept soață academicianului Virgil Șotropa.

Strălucitoarea casă, imensă pentru acele vremuri, a aparținut înainte de naționalizare la fel de celebrului medic oftalmolog
Francisc Payer, pe linia mamei sale, Olga Kronenfeld, cea care a fost crescută de mică de familia Goldschmidt. Intrat pe mâna comuniștilor, mai precis a cooperației locale, imobilul a urmat o linie descendentă din punct de vedere al întreţinerii.

Decenii la rând aici au funcționat birouri și magazii, după 1990 clădirea rămânând în patrimoniul orașului. De atunci, la etaj au fost amenajate locuinţe sociale pentru câteva familii de țigani, ce-şi duc traiul de pe o zi pe alta în buricul târgului, în timp ce parterul a fost închiriat unor societăţi comerciale sau unor stomatologi.

Ajuns într-o stare deosebită de degradare, acum palatul de altădată a ajuns în proprietatea unui medic stomatolog din localitate care, chiar astăzi, l-a scos la mezat pe pagina sa de socializare. Se cer 75.000 de euro!

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"