Home » Bursa zvonurilor mai dă un amplasament pentru Kauflandul din orașul Năsăud: fosta fabrică Ineul!

Bursa zvonurilor mai dă un amplasament pentru Kauflandul din orașul Năsăud: fosta fabrică Ineul!

Publicat de Radu SÎRBU
1800 Vizualizari

Cu 4 supermarketuri ”la purtător”, orașul Năsăud se pregătește pentru cel de-al cincilea, și anume cel din lanțul Kaufland. Dacă în prima instanță, amplasamentul imobilului respectivului retailer era prevăzut a fi construit pe șesul Rebrișorii, la ieșirea din Năsăud spre Rebrișoara, acum se pare că socoteala a luat o nouă turnură: Kaufladul năsăudean urmând a fi ridicat pe locul fabricii Ineul. Suprafața vizată se întinde pe mai bine de 2 hectare.

Istoricul fabricii Ineul

Situată pe strada Rahovei, la numărul 3, fabrica de betoane și prefabricate Ineul este una dintre cele mai vechi unități economice din Năsăud, ea fiind scoasă la vânzare în urmă cu 3 ani.

Ineul a fost înființată în anul 1954, având diverse activități, printre care principalele erau producerea pietrei sparte pentru calea ferată și drumuri, precum și producerea elementelor prefabricate din beton.

Societatea a trecut prin diverse forme de organizare și subordonare până în anul 1977, când societatea a fost trecută în subordinea Centralei de Construcții Căi Ferate București (CCCF), din cadrul Ministerului Transporturilor, având că obiective principale producerea elementelor prefabricate din beton pentru calea ferată și drumuri, precum și producerea agregatelor de carieră, în special piatră spartă pentru calea ferată.

În anul 1990 societatea se desprinde de Întreprinderea Producție Industrială-Construcții Căi Ferate Maramureș (IPI-CCF) din cadrul CCCF București, și devine unitate de sine stătătoare, înregistrându-se la Cameră de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud sub denumirea S.C. Ineul Company S.A., sub nr. de înregistrare J06/104/1991.

În 1994 societatea se privatizează, devenind societate cu capital integral privat românesc.

În anul 2006, societatea își schimbă formă de organizare, trecând de la societate comercială pe acțiuni (S.A.) la societate cu răspundere limitată (S.R.L.)

Din anul 1977 până în prezent, societatea a produs curent dale prefabricate de treceri la nivel, dale de peron, canale și capace pentru cabluri, borne și alte produse prefabricate folosite la calea ferată și la lucrările de drumuri.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"

SUNĂ LA REDACȚIA MESAGER24.RO