Home » Vești bune de la Consiliul Județean: DJ 172, drumul care leagă care leagă Zagra de Mocod, Nimigea, Florești, Mogoșeni și Cociu intră în modernizare !

Vești bune de la Consiliul Județean: DJ 172, drumul care leagă care leagă Zagra de Mocod, Nimigea, Florești, Mogoșeni și Cociu intră în modernizare !

Publicat de Radu SÎRBU
695 Vizualizari

Semnarea contractului a avut loc astăzi, în sala de ședințe a Consiliului Județean, în prezența președintelui Radu Moldovan, a administratorul judeţului, Florin Moldovan, a lui Sorin Cârdan, directorul executiv al firmei Frasinul SRL, a directorului executiv din cadrul CJ – Dorin Popescu, şeful Administraţiei Drumuri Judeţene – ing. Gabriel Pop, primarii Ioan Bob (Şintereag), Mircea Runcan (Nimigea) şi Dumitru Bucşoi (Zagra).

Reabilitarea celor 24 de km din DJ 172 de pe DN 17 pe tronsonul Cociu-Mocod-Zagra va fi făcută de asocierea dintre Frasinul SRL, Someș Top Grup SRL și firma bulgară Hydrostroy ADE. Finanțarea care trece de 70 de milioane de lei este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Față de alte lucrări de reabilitare similare ale unor drumuri, președintele Moldovan a venit și cu o veste bună pentru primarii celor trei comune traversate de DJ 172: ”Spre deosebire de modul în care se lucra înainte, am luat o decizia împreună cu colegii de la Direcţia Tehnică ca de aici încolo orice tip de modernizare de drum judeţean să ofere maximum de facilităţi oamenilor din localităţile care sunt traversate. Nu avem modelul „unui drum de dreapta”, cum este DJ 151, a unei „investiţii de dreapta”, fără şanţ, fără podeţe, fără nimic, mergem cu asfaltul şi în rest rămâne potopul. Această investiţie va trata inclusiv podeţe şi şanţuri, nu mai vorbim de drum şi acostament, toată platforma va fi modernizată, lucru care va ajuta şi la rularea vehiculelor dar va schimba în bine şi faţa fiecărui sat”, a anunțat preşedintele Radu Moldovan.

În acest context, mai trebuie precizat faptul că, lucrările vor viza realizarea de şanţuri de beton, şanţuri din pământ, rigole carosabile, reparaţii la podeţe existente (13 bucăţi) şi lucrări la podeţe noi (52 bucăţi).

Durata de execuţie a contractului este de 16 luni, garanţia lucrărilor este de 6 ani.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

1 Comentariu

Victor Știr 10 ianuarie 2020 - 23:06

Foarte frumos arată Mesager 24! Felicitări, felicitări!
Mult succes!

Raspunde

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"