Home » Atenționare de cod galben de vânt puternic și instabilitate atmosferică în Bistriţa-Năsăud și alte județe din țară, până marţi noaptea

Atenționare de cod galben de vânt puternic și instabilitate atmosferică în Bistriţa-Năsăud și alte județe din țară, până marţi noaptea

Publicat de Radu SÎRBU
922 Vizualizari

Meteorologii au emis o atenționare Cod Galben de vânt puternic și instabilitate atmosferică valabil în Bistriţa-Năsăud și alte 34 de județe din țară până marți, la ora 23.00.

Potrivit ANM, până marți, 12 mai, la ora 9.00, local în regiunile vestice, nordice și centrale și pe arii mai restrânse în rest vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină. Aversele vor putea avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 15 – 20 l/mp.

Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării și se vor înregistra la rafală viteze cuprinse, în general, între 45 și 55 km/h, iar la munte va sufla cu peste 70 – 80 km/h.

De asemenea, marți, între orele 9.00 – 23.00 este valabilă o atenționare Cod Galben de intensificări ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică în Oltenia, Transilvania, vestul și centrul Munteniei, în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei.

În intervalul menționat, în Oltenia și Transilvania, precum și în vestul și centrul Munteniei vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală cuprinse, în general, între 55 și 65 km/h și izolat peste 70 km/h. În zona montană înaltă vântul va sufla tare, cu peste 90…100 km/h.

Local, în zonele deluroase și montane, precum și în centrul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină. Aversele vor putea avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"