Home » Contract de muncă suspendat pentru Vasile Maternik, profesorul condamnat pentru că a bătut elevi, la şcoala din Şanţ!

Contract de muncă suspendat pentru Vasile Maternik, profesorul condamnat pentru că a bătut elevi, la şcoala din Şanţ!

Publicat de Radu SÎRBU
1615 Vizualizari

În ultimele zile, a fost pace şi linişte la Şcoala Gimnazială „Enea Grapini” din comuna Şanţ, instituţie de învăţământ devenită cunoscută la nivelul întregii ţări după protestele vehemente ale părinţilor faţă de dorinţa de întoarcere la catedră a profesorului de sport Vasile Maternik, dascălul condamnat la închisoare cu suspendare pentru că a agresat mai mulţi elevi.

Chiar şi aşa, pentru a preîntâmpina orice fel de incidente, directorul şcolii Daniel Sasu, a solicitat şi obţinut de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi că unitatea şcolară să fie păzită zilnic de doi jandarmi până la clarificarea finală a lucrurilor. Deocamdată, profesorul Maternik nu va fi primit la cursuri până când nu va prezenta conducerii şcolii certificatul medical complet care să ateste că este apt să mai profeseze.

Am decis acest lucru, în cadrul Consiliului de Administraţie al şcolii noastre, în conformitate cu articolul 234, alineatul 4, din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1 din 2011. Tot în cadrul Consiliului de Administraţie s-a hotărât suspendarea contractului individual de muncă a profesorului Vasile Maternik, până la prezentarea certificatului medical solicitat„, ne-a declarat astăzi directorul Daniel Sasu (foto).

Să mai spunem că Vasile Maternik s-a mai ales cu o plângere la poliţie făcută de un părinte pentru injurii şi ameninţări cu moartea, proferate de dascălul de sport cu ocazia ultimei încercări de a reveni la şcoală, pe data de 20 ianuarie a.c., atunci când Maternik a fost încătuşat de jamdarmi şi dus la postul de poliţie din Şanţ, acolo unde i-a fost aplicată o amendă contravenţională în sumă de 500 de lei.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"