Home » (Galerie FOTO) 36 de cupluri de rebreni au fost sărbătorite la împlinirea a 50 de ani de căsnicie, alături de doi nonagenari

(Galerie FOTO) 36 de cupluri de rebreni au fost sărbătorite la împlinirea a 50 de ani de căsnicie, alături de doi nonagenari

Publicat de Radu SÎRBU
2192 Vizualizari

Astăzi, 36 cupluri din comuna Rebra, care au împlinit 50 de ani de căsătorie, au fost sărbătorite de Primăria şi Consiliul Local din localitate. Gazda evenimentului desfășurat la Căminul Cultural cu începere de la orele amiezii a fost primarul Ștefan Danci. S-a început cu un Te Deum oficiat de preotul ortodox Doru Plăian, cuvinte frumoase la adesa manifestării rostind și pastorul Nicolae Bozbici de la Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea. Apoi, primarul Ștefan Danciu le-a urat sărbătoriților zilei multă sănătate şi puterea de a-şi păstra şi pe mai departe dragostea ce i-a unit până acum, oferind fiecărei perechi o Diplomă de Fidelitate și un premiu bănesc. În plus au fost acordate două premii de longevitate pentru cei mai vârstnici locuitori ai Rebrei: Măriuca Georgiță, născută pe 5 octombrie 1929, și Dumitru Găvriloaie, cel care pe 20 iunie a.c. va împlini vârsta de…99 de ani !

Noi încercăm în fiecare an să ducem tradiţia mai departe, să-i sărbătorim pe cei care au reuşit, în ciuda tuturor problemelor pe care viaţa de zi cu zi ni le rezervă, să ajungă la o frumoasă vârstă de convieţuire. 50 de ani de convieţuire e mult, e puţin – ei ştiu! Cu paşi repezi ne apropiem şi o parte dintre noi de această vârstă frumoasă. Cei 50 de ani de căsătorie înseamnă familia tradiţională” a afirmat primarul Ștefan Danci, adăugând că înseamnă mult să treci peste obstacolele şi piedicile vieţii, să-ţi vezi copiii realizaţi, la casele lor, iar nepoţii asemenea.

Să poţi să accepţi toate greşelile făcute de partenerul de viaţă şi să mergi împreună, în continuare, este enorm de mult. În ziua de astăzi, tot mai puţini se pliază pe aceste modele” a mai spus primarul comunei Rebra..

Edilul-şef a subliniat că se doreşte, împreună cu Consiliul Local, continuarea acestei tradiţii de a sărbători cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie: „poate aşa îi descurajăm pe cei care, dintr-un motiv sau altul, ar încerca să strice familia“.

Greutăţile vieţii de zi cu zi îţi arată şi îţi demonstrează multe, dar persoanele cu caracter merg înainte, asta înseamnă familia tradiţională, familia adevărată !“ a concluzionat primarul Ștefan Danci.

Sărbătoarea de la Rebra s-a finalizat cu o masă festivă oferită de administrația locală.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

1 Comentariu

Scridon Dumitru 13 ianuarie 2020 - 11:18

Mulțumim frumos d-lui READU SÎRB , pentru sxigența . priceperea și iscusința de care dă dovadă prin activitatea sa jurnalistică și reportericească !

Raspunde

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"