Home » În acest sfârșit de săptămână trecem la ora de vară

În acest sfârșit de săptămână trecem la ora de vară

Publicat de Radu SÎRBU
1467 Vizualizari

În noaptea de sâmbătă spre duminică vom trece la ora de vară, astfel că vom dormi mai puțin. Ora trei dimineața va deveni ora patru și se va trece, astfel, oficial, la ora de vară. Ziua de duminică, 29 martie, va fi cea mai scurtă din an, având doar 23 de ore.

Acest sistem a fost introdus pentru prima dată în 1916, în Germania, fiind gândit îndeosebi pentru agricultorii care au nevoie de lumina zilei mai multă vreme. De acolo, s-a extins în peste 70 de ţări, România adoptând ora de vară în anul 1932. Trecerea la ora de vară se face în ultima duminică a lunii martie.

Mecanismul prin care se face trecerea orei, atât primăvara cât şi toamna, este folosit de 110 ţări din întreaga lume. România a aderat la ora de vară în anul 1932.

România va reveni la ora de iarnă în ultima duminică din octombrie, când acea zi va avea 25 de ore, ora patru devenind ora trei dimineața.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"