Home » În BN s-au deschis 3 centre de evaluare Covid: la Bistrița, Năsăud și Beclean! Bolnavii cu forme ușoare și medii pot primi consultații și medicamente fără internare

În BN s-au deschis 3 centre de evaluare Covid: la Bistrița, Năsăud și Beclean! Bolnavii cu forme ușoare și medii pot primi consultații și medicamente fără internare

Publicat de Radu SÎRBU
1331 Vizualizari

Ministerul Sănătății a publicat, vineri, 21 ianuarie, harta centrelor de evaluare care vor prelua, în regim de policlinică, pacienți COVID-19 cu forme ușoare și moderate de boală. În județul Bistrița-Năsăud, Direcția de Sănătate Publică (DSP) a avizat deschiderea a trei astfel de centre, gândite pentru a scădea presiunea pe unitățile de primire urgențe ale spitalelor.

Este vorba de trei centre de evaluarea COVID-19 ce sunt funționale de astăzi în municipiul Bistrița, la Năsăud și Beclean, toate în incinta policliniclior din localitate.

În municipiul Bistrița, centrul de evaluare funcționează la Policlinica Bistrița din cadrul Spitalului Județean de Urgență pe strada Gării, nr. 9. Programul de lucru este de luni până vineri între orele 12.00 și 18.00, tel. 0790108348.

În orașul Năsăud, centrul de evaluare funcționează la Policlinica Spitalului Orășenesc ”Dr.George Trifon”, strada Tudor Vladimirescu 1, Program de lucru: luni-vineri 07.00-15.00, telefon: 0754224784.

În orașul Beclean, centrul de evaluare este la ambulatoriul Spitalul Orășenesc Beclean, str. 1 Decembrie 1918, Program de lucru: luni-vineri 08.00-15.00, telefon: 0754022172.

În aceste centre persoanele infectate cu SARS-CoV-2, care au manifestări clinice medii de Covid-19 și care nu necesită oxigenoterapie, vor fi tratate gratuit astfel încât să nu se mai producă supraaglomerarea secțiilor de spital.

Traseul pacientului confirmat cu infecție SARS-CoV-2 este următorul:

• Pacienții fără factori de risc care au manifestări clinice ușoare Covid-19, care nu necesită oxigenoterapie, vor fi izolați la domiciliu și monitorizați de către medicul de familie.

• Pacienții care au manifestări clinice medii Covid-19, fără factori de risc și care nu necesită oxigenoterapie vor fi evaluați în cadrul centrelor de evaluare și vor primi tratament antiviral, cu monitorizare ulterioară la domiciliu, de către medicul de familie.

• Pacienții care nu necesită oxigenoterapie și au manifestări clinice ușoare sau medii de Covid-19 și care au factori de risc vor fi direcționați către centrele de evaluare pentru a se decide dacă au indicații/contraindicații de administrare de anticorpi monoclonali neutralizanți și dacă necesită internare de zi sau continuă.

• Pacienții care necesită oxigenoterapie, care au manifestări severe de Covid-19 sau cei care necesită suport al unei/mai multor funcții vitale vor fi direcționați la spital pentru internare, prin intermediul serviciului 112.

Pe acest traseu este foarte importantă implicarea medicilor de familie deoarece se dorește diagnosticarea și tratarea pacienților cu Covid în unități sanitare prespitalicești, pentru evitarea aglomerării spitalelor și menținerea condițiilor optime de tratare și a pacienților cu alte afecțiuni decât Covid.

Este important de menționat că toate aceste servicii vor fi asigurate indiferent dacă oamenii sunt asigurați la Fondul Național Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate (adică dacă au plătit contribuții la CAS) și fără să aibă nevoie de bilete de trimitere de la alți medici ori să fie internați.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"