Home » La loc comanda: Românii care vin din Spania NU trebuie să stea în carantină !

La loc comanda: Românii care vin din Spania NU trebuie să stea în carantină !

Publicat de Radu SÎRBU
851 Vizualizari

Ieri, la prânz, Spania figura pe lista galbenă a statelor cu risc epidemic ridicat. Însă, spre seară, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) s-a răzgândit și a scos statul iberic de pe lista celor cu probleme.

Inițial, Institutul Naţional de Sănătate Publică actualizaze lista statelor plasate în zona galbenă, pentru care se aplică măsura carantinei timp de 14 zile. Singapore şi Arabia Saudită au fost eliminate din listă, însă a fost adăugată Spania. Decizia ar fi trebuie să intre în vigoare din data de 11 august, ora 0:00. Însă, în seara de 10 august, Guvernul a hotărât să scoată, din nou, Spania, de pe lista galbenă, pentru că numărul de cazuri la suta de mii de locuitori este inferioar celui care se înregistrează, în prezent, în România.

„Având în vedere situația furnizată astăzi, 10.08.2020, de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori înregistrată în Spania se situează la valoarea de 75,8 – inferioară valorii înregistrată pe teritoriul României (87,4)”, se arată în decizia CNSU.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"