Home » La ora actuală, în BN există 797 de urși și 258 de lupi

La ora actuală, în BN există 797 de urși și 258 de lupi

Publicat de Radu SÎRBU
627 Vizualizari

În urma evaluării de primăvară 2021 pentru speciile de urs brun și lup, Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud anunță că a fost evaluat un număr de 797 exemplare din specia urs și 258 exemplare din specia lup.

Efectivele sunt în creștere comparativ cu anii anteriori, după cum urmează:

(*în anul 2019 nu a fost realizată centralizarea evaluării de primăvară la specia lup).

Odată cu încheierea evaluării de primăvară la speciile urs brun și lup, precum și a centralizării datelor din teren, gestionarii au făcut propuneri privind plafonul maxim de prevenție și intervenţie pentru perioada 2021 – 2022, pe fondurile cinegetice din județul Bistrița – Năsăud.

În județul Bistrița-Năsăud, în baza Ordinul ministrului mediului nr. 724/2019 pentru aprobarea nivelului de intervenție în cazul speciilor de urs în interesul sănătății și securității populației și în scopul prevenirii unor daune importante, în perioada iulie 2019 – mai 2021 au fost aprobate spre recoltare un număr de 7 exemplare din specia urs și 7 exemplare din specia lup, din care au fost recoltate 7 exemplare din specia urs și 5 din specia lup.

În ultima perioadă, prezența urșilor în apropiere unor locuințe a fost semnalată în mai multe zone ale județului, în foarte multe cazuri populația fiind avertizată prin intermediul sistemului RO-ALERT.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"