Home » Mâine noapte, trecem la ora de iarnă, cu ceasurile date înapoi cu o oră! Duminică, 29 octombrie, va fi cea mai lungă zi din an

Mâine noapte, trecem la ora de iarnă, cu ceasurile date înapoi cu o oră! Duminică, 29 octombrie, va fi cea mai lungă zi din an

Publicat de Radu SÎRBU
1174 Vizualizari

În fiecare an, în ultima duminică a lunii octombrie se trece la ora de iarnă. În acest an, în noaptea de 28 spre 29 octombrie, ceasul se va da cu o oră înapoi, ora 4.00 devenind ora 3.00. Astfel, duminică, 29 octombrie, va fi cea mai lungă zi din an, cu cele 25 de ore ale ei!

Specialiștii precizează că trecerea la ora de iarnă poate avea efecte negative asupra sănătății organismului. Se pare că persoanele în vârstă și copiii sunt cele două categorii afectate.

Totodată, medicii mai spun că pentru a trece mai ușor de noua schimbare a fusului orar, trebuie sa reduci consumul de stimulente, precum cafeaua, ceaiul negru și orice fel de energizante. Deși sunt puțini care cunosc acest lucru, medicii susțin că schimbarea orei ne poate afecta serios organismul. Însă, nu toți oamenii au parte de schimbările acestea. Unii nu au părut afectați de-a lungul timpului. Se spune că cei mai afectați de schimbarea orei sunt copiii și persoanele în vârstă.

Astfel, adaptarea completă a organismului la noul program se va întampla în aproximativ două săptămâni, așa că nu îți impune să ai mai multă răbdare în această privință.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"