Home » Măsuri anti-coronavirus, la Feldru

Măsuri anti-coronavirus, la Feldru

Publicat de Radu SÎRBU
2538 Vizualizari

Comitetul local pentru situații de urgență la nivelul comunei Feldru a luat, ieri, o serie de măsuri pentru prevenirea și sau gestionarea răspândirii coronavirusului pe raza comunei Feldru. Iată care sunt acestea:

  • Închiderea pieței agro-alimentare din comuna Feldru care se desfășoară în ziua de marți a fiecărei săptămâni, începând cu data de 12 martie 2020 până în data de 2 aprilie 2020, cu posibilitatea de prelungire dacă situația o impune.
  • Suspendarea activității cu publicul și a evenimentelor culturale la căminul cultural și la biblioteca din incinta after school.
  • Se instituie obligația pentru magazine, chioşcuri, unitățile de alimentație publică de a lua măsuri în privința: dezinfecției frecvente a suprafețelor expuse (balustrade, coșuri de cumpărături, clanțe de uși, grupuri sanitare, etc.); instituirii de măsuri privind evitarea aglomerării de persoane, în special în zonele caselor de marcat, spațiile comerciale (ex. limitarea numărului de persoane aflate în interiorul spațiului comercial); obligația de a asigura la grupurile sanitare material destinat igienei personale (săpun, prosoape de hârtie, uscătoare de mâini), dezinfecția frecventă a clanțelor, ușilor, precum și a altor suprafețe expuse).
  • Se instituie obligația pentru operatorii locali de transport în comun de a asigura dezinfecția habitaclului mijloacelor de transport (ex. bare și suporti de susținere, uși, scaune, etc.) și a sălilor de așteptare (gară).Se instituie obligația pentru conducătorii mijloacelor de transport și a celor de transport în comun de pe raza comunei Feldru de a sesiza organele abilitate (Poliția, Primăria, Dispensarele umane, Direcția de Sănătate Publică, etc.) în situația constatărroo pe durata efectuării transportului a persoanelor venit din zone afectate din afara țării de virusul COVID – 19.
  • Toate instituțiile publice și private au obligația de a asigura la grupurile sanitare material destinat igienei personale (săpun, prosoape de hârtie,) dezinfecția frecventă a clanțelor, ușilor, precum și a altor suprafețe expuse (mese, birouri, balustrade, etc.).

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"