Home » A murit profesorul Ștefan Bachiș, cetățean de onoare al comunei Rebra!

A murit profesorul Ștefan Bachiș, cetățean de onoare al comunei Rebra!

Publicat de Radu SÎRBU
3239 Vizualizari

O veste tristă am primit în această dimineață de la Rebra: profesorul Ștefan Bachiș a încetat din viaţă. A predat istorie pentru zeci de generaţii şi a fost în funcţia de director la Școala Gimnazială Nr. 1 Rebra. Ștefan Bachiș lasă în urmă o soţie îndurerată, trei fii cu familiile lor ce ce veşnic îl vor iubi, prieteni, colegi şi rude ce îşi vor aminti cu drag de omul corect, bun, milostiv, inteligent, educat şi respectuos. Pentru meritele sale, în iulie 2016, profesorul Ștefan Bachiș (foto – primul de la stânga la dreapta, între cei premiați) a fost cinstit de primarul Ștefan Danci cu titlul de Cetățean de Onoare al comunei Rebra, alături de scriitoarea Dora Alina Romanescu, preotul Teodor Nedelea și profesorul Viorel Rus.

”În acest moment, Rebra are o identitate bine stabilită prin oamenii care au încercat să dea o altă faţă acestei comune, fiind una dintre cele mai frumoase din judeţ. Sunt rebrean de 66 de ani şi nu am părăsit satul decât pentru studiile universitare şi am avut 44 de generaţii de elevi. Rebra a fost şi va rămâne reperul vieţii mele”, spunea la acel moment festiv Ștefan Bachiș.

Printre primii care au ținut să transmită condoleanțe familei Bachis se numără actualul director al școlii din Rebra, profesoara Rebeca Burdeț. ”Cu mare durere în suflet anunțăm trecerea la cele veșnice a celui care a fost Bachiș Ștefan, profesor de istorie, diriginte și director la Școala Gimnazială Nr. 1 Rebra, dar și cetățean de onoare al comunei Rebra. Îi aducem un ultim omagiu celui care a inspirit generații la rând de elevi, prin dragostea sa pentru istorie, sport, educație, celui care a fost un erudit, bun orator și diplomat, iubitor de carte, cultură, înzestrat cu simțul umorului și un extraordinar talent de povestitor. Condoleanțe familiei îndurerate, soției Aurica Bachiș, fiilor Aurora Gheorghiță, Ștefan Bachiș, Bogdan Bachiș și familiilor lor!
Din partea colegilor, a colectivului de cadre didactice și a conducerii școlii!
”, a anunțat Rebeca Burdeț prin intermediul cotidianului nostru.

Ne alăturăm și noi durerii familiei Bachiș și le transmitem sincere condoleanțe. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"