Home » O delegație a Primăriei din Beclean a participat la Bruxelles la săptămâna europeană a regiunilor și orașelor

O delegație a Primăriei din Beclean a participat la Bruxelles la săptămâna europeană a regiunilor și orașelor

Publicat de Radu SÎRBU
134 Vizualizari

O delegație formată din funcționari ai Primăriei Beclean, condusă de primarul Nicolae Moldovan, dar și din elevi și profesori pasionați de robotică participă zilele acestea la Bruxelles la Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor, o reuniune organizata pe parcursul pe parcursul mai multor zile dedicata bunelor practici în materie de proiecte.

Europarlamentarul Corina Crețu, fostul comisar european este cea care va prezenta in conferința, devenită o platforma a proiectelor de succes, exemplul Becleanului, considerat un model în absorbția de fonduri europene. De altfel Corina Crețu este și cea care i-a întâmpinat pe beclenari la Bruxelles:

”Mi-a făcut plăcere să primesc vizita unei delegații de aleși locali și funcționari publici din județul Bistrița-Năsăud, condusă de Primarul orașului Beclean, domnul Nicolae Moldovan, veniți la Bruxelles în cadrul Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor.

În calitate de Comisar European pentru Politică Regională (2014-2019) am fost gazda acestui eveniment foarte important care reunește primari, reprezentanți ai autorităților locale și regionale, factori de decizie, cercetători, studenți și jurnaliști din toate cele 27 de state europene, pentru a discuta subiecte de interes major pentru regiunile din întreaga Uniune Europeană, a împărtăși bunele practici și a găsi soluții inovatoare pentru probleme comune.

În prezent, fiind Membru al Parlamentului European am susținut și voi susține în continuare toate proiectele românești, astfel îmi va face plăcere să vorbesc pe 12 octombrie despre proiectele europene care au fost implementate în orașul Beclean și care au schimbat semnificativ în bine viața locuitorilor din această regiune.

De la prima sa ediție, în 2003, Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor a devenit o platformă de prezentare a istoriilor de succes în ceea ce privește crearea de noi locuri de muncă, stimularea dezvoltării economice, punerea în aplicare a fondurilor europene, precum și dezvoltarea digitală și ecologică”
a scris pe facebook Corina Crețu.

Conferința are anual în jur de 130 de ateliere și dezbateri și creează o platformă unică de comunicare și schimb de experiență.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"