Home » O părere proprie despre frica în vremea Coronavirusului. Oameni buni, nu trebuie să vă speriați atât de mult, chiar dacă situația este foarte tensionată !

O părere proprie despre frica în vremea Coronavirusului. Oameni buni, nu trebuie să vă speriați atât de mult, chiar dacă situația este foarte tensionată !

Publicat de Radu SÎRBU
1080 Vizualizari

Am un raționament, în sensul ăsta, și iată care este părerea mea:

  • Cred că numarul de infecții este mult mai mare decât cifrele oficiale. Ceea ce înseamnă că rata reală a mortalității ar fi mult mai mică (deci nu 10% cum e cazul oficial al Italiei acum, ci undeva între 0.1% si 1%), ceea ce ar aduce gravitatea COVID -19 mult mai aproape de gravitatea gripei sezoniere. Deci, dacă luam virusul, am avea șanse să supraviețuim mult mai mari decât credem acum.
  • La ora actuală mor cam 60.000.000 oameni pe an. Din COVID-19 au murit pana acum cam 20.000 – deci deocamdată doar 0,03% din numarul de morți se datorează coronavirusului, iar 99.97% din alte cauze. Așadar avem șanse mult mai mari să murim din altceva decat din COVID-19. Noul coronavirus doar pare uriaș, din cauza că e ceva nou și a captat atenția lumii.
  • Unii zic că nu va disparea anul ăsta, ci va continua pentru mai mulți ani. Dacă se adeverește, atunci mai devreme sau mai târziu, în absența unui vaccin, mai toți o să luam virusul ăsta. Dacă rata mortalității nu va fi exagerată, atunci COVID-19 o să devină în timp la fel de „banal” ca gripa, accidentele de mașină, diabetul, etc.
  • Pe termen scurt o să conteze norocul și sistemul imunitar al fiecăruia dintre noi (cum a fost pentru sute de mii de ani pe planeta asta). Pe termen lung eu îmi pun speranțele într-un vaccin (noutatea zilelor noastre).

Numai bine la toți!

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"