Home » (VIDEO) Un tânăr braconier din Parva prins de polițiști și mascați după o urmărire palpitantă pe munte

(VIDEO) Un tânăr braconier din Parva prins de polițiști și mascați după o urmărire palpitantă pe munte

Publicat de Radu SÎRBU
1642 Vizualizari

Ieri, 28 iunie, Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui bărbat de 29 de ani, din Parva, cercetat pentru braconaj și tentativă la infracțiunea de omor.

În fapt, în noaptea de 26/27 iunie a.c., polițiștii de la Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu luptătorii de la Acțiuni Speciale au organizat și desfășurat o acțiune de prindere în flagrant a unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni la regimul armelor și munițiilor și braconaj.

Acțiunea s-a desfășurat în apropierea muntelui Craia, pe raza comunei Parva, iar în jurul orei 02.00 a fost depistat un autoturism în care se aflau trei persoane. În momentul în care s-au efectuat semnalele de oprire, conducătorul auto nu s-a conformat, ar fi accelerat și încercat să lovească pe unul dintre polițiști, însă acesta a reușit să se ferească la timp. Polițiștii l-au somat să oprească și au executat mai multe focuri cu armamentul din dotare în direcția roților din spate ale autoturismului. În urma intervenției polițiștilor nicio persoană nu a fost rănită. Ulterior, cei trei au oprit și abandonat autoturismul pe un drum înfundat și au fugit în pădure.

În urma verificărilor efectuate la domiciliul conducătorului auto, un bărbat de 29 de ani, polițiștii au constatat faptul că una dintre armele pe care era autorizat să le dețină nu se afla în dulapul de păstrare din locuință. Cel în cauză a fost depistat ulterior, având asupra lui arma, pe care ar fi folosit-o în noaptea de 26/27 iunie a.c., la o acțiune de vânătoare ilegală. Arma în cauză a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Bărbatul de 29 de ani a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud care a dispus reținerea pentru 24 de ore. În prezent, se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, iar polițiștii împreună cu procurorii continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor comiterii faptelor.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"