Home » Start la lucrările de modernizare a patru străzi din Năsăud. Primăria anunță că arborii vor fi înlocuiţi cu cireşi japonezi

Start la lucrările de modernizare a patru străzi din Năsăud. Primăria anunță că arborii vor fi înlocuiţi cu cireşi japonezi

Publicat de Radu SÎRBU
859 Vizualizari

De la sfârșitul săptămânii trecute, în orașul Năsăud au început lucrările de modernizare a celor şase străzi incluse în cadrul proiectului de mobilitate urbană durabilă. Prin această investiție de circa 5 milioane de euro, susținută prin Programul Operațional Regional, va fi modernizată infrastructura rutieră, respectiv partea carosabilă utilizată în comun de mijloacele de transport public de călătoriă pe o lungime de 3,8 kilometri. Sunt vizate străzile Crişan, Avram Iancu, Vasile Naşcu, Tudor Vladimirescu, Comoara și Dumitru Vârtic, lucrările incluzând și reamenajarea trotuarelor pe o un tronson total de 2,8 kilometri.

”Menţionăm că arborii existenţi vor fi înlocuiţi cu cireşi japonezi, care vor da o altă faţă străzilor. Aceştia vor fi plantaţi din 3 în 3 metri. Mai mult, va fi pus rulou de gazon în rigole. Vom mări spaţiul verde, astfel că îi rugăm pe riverani să ne acorde încredere şi răbdare”, a ținut să anunâe Dana Someşan din cadrul Biroului de Proiecte pe Fonduri Europene din cadrul administrației orașului Năsăud.

Să spunem că proiectul prevede şi construirea unui depou aferent transportului public local de călători inclusiv infrastructura tehnică aferentă şi a 32 de stații de aşteptare a transportului public (autobuze electrice). Licitaţia pentru construcţia depoului este în etapa de evaluare a ofertelor.

De asemenea, vor fi achiziţionate 5 autobuze electrice, dintre care trei autobuze electrice mici, de aproximativ 10 -15 locuri, şi 2 autobuze electrice mari, de aproximativ 25-30 locuri, destinate transportului public rutier.

Nu în ultimul rând, va fi creat un sistem de management al traficului, inclusiv a sistemului de monitorizare video, precum și a sistemului de transport inteligente (STI) pe aliniamente urmând să fie plantaţi arbori și arbuști. Prin proiect, va fi creat un sistem de bilete integrate pentru călători („e-bilete” sau „e-ticketing”).

STIRI - NOUTATI SIMILARE

1 Comentariu

John 29 iunie 2021 - 19:51

Toate bune și curate, dar drumul ce duce la autogara, și cel de langa liceul silvic care sunt groaza alea nu se fac

Raspunde

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"