Home » Din 1 martie, Protopopiatul Năsăud va avea un nou protopop în persoana părintelui Ovidiu Sermeșan

Din 1 martie, Protopopiatul Năsăud va avea un nou protopop în persoana părintelui Ovidiu Sermeșan

Publicat de Radu SÎRBU
8574 Vizualizari

Din prima zi a lunii Martie 2024, Protopopiatul Năsăud va avea un nou conducător, în persoana preotului Ovidiu Sermeșan – parohul bisericii ”Sfântul Ioan Botezătorul” din orașul Năsăud. Acesta îl va înlocui în fruntea Protopopiatului Năsăud pe părintele Ioan Dâmbu, cel care a fost protopop timp de 36 de ani.

Noul protopop va fi instalat în săptămânile următoare în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Părintele Ovidiu Sermeșan este născut la data de 12 noiembrie 1973, în oraşul Năsăud. A absolvit Colegiul Național ”George Coşbuc”din Năsăud în 1992 după care a urmat Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj – Napoca, promoţia 1996. A fost hirotonit preot de către Episcopul Irineu Bistrițeanul la data de 28 iulie 1996 în parohia ortodoxă Nimigea de Sus, pe care a păstorit-o până în anul 2002. Din 2002, părintele Ovidiu Sermeșan este parohul bisericii ”Sf. Ioan Botezătorul” din Năsăud.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"