Home » Elevi și profesori de la Colegiul Național ”George Coșbuc” din Năsăud au vizitat Grecia în cadrul unui program educațional de tip ERASMUS+ (Galerie FOTO)

Elevi și profesori de la Colegiul Național ”George Coșbuc” din Năsăud au vizitat Grecia în cadrul unui program educațional de tip ERASMUS+ (Galerie FOTO)

Publicat de Radu SÎRBU
2151 Vizualizari

În perioada 11-23 februarie 2024, 14 eleve din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, de la Colegiul Național ,,George Coșbuc”-Năsăud, profilul Pedagogic, specializarea Învățători -educatoare, au participat la o mobilitate Erasmus, în Grecia, în orașul Salonic, în cadrul proiectului ,,ERASMUS+”- ,,Predarea tradițională versus digitală”, în parteneriat cu Centrul Educațional IPODOMI. Fetele au fost însoțite de doamnele profesoare Camelia Berceni, coordonatorul proiectului, și Gabriela Sermeșan, profesor metodist și mentor de practică pedagogică în cadrul profilului pedagogic.

Elevele au făcut practică pedagogică la trei grădinițe din Salonic, fiind împărțite în patru grupe, permanent fiind însoțite de patru studenți, Marilena, Irini, Natalia și Iorgos, vorbitori de limbă greacă și engleză, pentru a facilita interacțiunea dintre copii și propunătoare. Practica pedagogică s-a desfășurat după un program bine stabilit, zilnic, între orele 9-15. În cadrul programului de practică, elevele au asistat la activitățile didactice, s-au familiarizat cu modul de lucru al educatorilor greci, au observat felul în care metodele didactice tradiționale se folosesc alternativ cu cele digitale, ceea ce duce la eficientizarea procesului didactic. Totodată, elevele noastre au observat că modul de abordare a preșcolarului în sistemul educațional din Grecia este puțin diferit de cel din sistemul românesc, deoarece se acordă mai multă libertate copilului, educatorii fiind foarte atenți la nevoile fizice, intelectuale și emoționale ale acestora.

Elevele s-au familiarizat și cu limba greacă, achiziționând cuvinte și expresii uzuale, necesare dialogului cu copiii. De asemenea, au desfășurat alături de copii diferite activități practice, au decupat, au colorat, au modelat obiecte din plastilină, integrându-se perfect în ritmul activităților didactice.

Suntem convinși că această mobilitate a reprezentat o adevărată oportunitate pentru elevele noastre, acestea având atât ocazia să-și dezvolte competențe didactice și lingvistice, limba folosită fiind engleza, cât și să observe modul în care metodele digitale sunt inserate în activități, sporind eficiența procesului didactic.

Mulțumim partenerului din Grecia, Centrul Educațional IPODOMI, care a asigurat desfășurarea în foarte bune condiții a acestei mobilități.

Profesori: Camelia Berceni și Gabriela Sermeșan

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"