Home » (FOTO) Un zăpor de gheață pe râul Rebra a dus la inundarea unei gospodării și a unor terenuri. Intervin autoritățile și pompierii (ACTUALIZARE)

(FOTO) Un zăpor de gheață pe râul Rebra a dus la inundarea unei gospodării și a unor terenuri. Intervin autoritățile și pompierii (ACTUALIZARE)

Publicat de Radu SÎRBU
3268 Vizualizari

În această dimineață, blocajele de gheață formate pe cursul râului Rebra au dus la inundarea unei gospodării și a unor terenuri din vecinătatea Drumului Județean 172 B.

Potrivit ISU BN, formațiunile de gheață se întind pe o distanță de circa 1 km, însă nu sunt compacte. În prima fază, primăria Rebra a intervenit cu un utilaj de tonaj pentru crearea unor canale de scurgere a apei, iar acum pompierii pirotehniști din Bistrița pregătesc executarea unor distrugeri controlate cu explozibili, în vederea dislocării gheții. Suprafața inundată este de aproximativ un hectar.

ACTUALIZARE:

Au fost executate două explozii controlate și, cumulat cu intervenția utilajului, s-a reușit crearea canalelor de scurgere a apei.

Mai mult, apa din curtea inundată a fost evacuata. Se ramane in monitorizare în permanență a situației operative din teren, alături de SGA BN si Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

Foto: ISU BN

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"