Home » (Galerie FOTO) Maialul Elevilor Năsăudeni sau încântarea de a trăi frumos

(Galerie FOTO) Maialul Elevilor Năsăudeni sau încântarea de a trăi frumos

Publicat de Radu SÎRBU
1432 Vizualizari

Sintagma „Tinereţe fără bătrâneţe” se potriveşte de minune celei mai frumoase şi mai vechi sărbători populare a Ţării Năsăudului: Maialul Elevilor. În dimineaţa de duminică, lăzile de zestre au fost deschise pentru al 138-lea an de când oamenii petrec tradiţia cu sfinţenie. De la cei de-o şchioapă şi până la cei ninşi de trecerea vremii, toţi au dorit să arate frumuseţea vie şi nealterată a portului năsăudean.

Ca de obicei, punctul de atracţie al sărbătorii a fost parada din centrul civic. Zeci de costume au fost premiate cu diplome pentru autenticitate, la fel cum au fost premiaţi în bani proveniţi de la bugetul local elevii cu rezultate merituoase la concursurile şi olimpiadele şcolare şi sportive.

După ce importanţa evenimentului a fost salutată de primarul Dorin Vlașin şi de directorul Colegiului Naţional „George Coşbuc” – profesoara Steluța Vîju, partea artistică a manifestării a fost găzduită în curtea Colegiului Naţional „George Coşbuc”. Pentru bunul mers al Maialului, trebuie subliniată implicarea cadrelor didactice, a copiilor şi părinţilor.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"