Home » Minunea dinaintea Crăciunului: o tânără absolventă de școală postliceală sanitară a salvat viața unei femei aflată în stop cardiorespirator, în parcarea magazinului Lidl din Năsăud

Minunea dinaintea Crăciunului: o tânără absolventă de școală postliceală sanitară a salvat viața unei femei aflată în stop cardiorespirator, în parcarea magazinului Lidl din Năsăud

Publicat de Radu SÎRBU
1445 Vizualizari

Întâmplarea s-a petrecut în săptămâna Crăciunului 2021, însă ea ne-a fost dezvăluit de-abia astăzi de unul din martorii scenei dramatice. Contactată telefonic de noi, eroina ne-a spus că și-a făcut doar datoria pentru care se pregătise, aceea de a salva vieților oamenilor în orice situație. Cu rugămintea de a nu-i face publică identitatea tânăra năsăudeancă ne-a povestit cum s-au derulat lucrurile.

Pe la ora 10:00, fiind în zona centrală a Năsăudului, mi s-a făcut foame și am ales să intru la un Fast Food din parcarea magazinului Lidl. Când am ajuns acolo, am văzut o femeie care era foarte palidă, ce stătea la o masă. Am întrebat-o dacă vrea să mănânce ceva, însă mi-a zis că așteaptă la rând, dar mă roagă sa-i cumpăr o apă pentru că se simțea foarte rău Am insistat: – Doamnă, vreți să mergem la spital?, însă ea a spus că nu.

Când s-a ridicat de pe scaun, doamna a căzut pe pardoseală imediat.

I-am sărit în ajutor. Am început prin a-i deschide ochii. Erau dați peste cap, gura încleștată. Ascult respirația, nimic, măsor pulsul, nimic. Prima idee care mi-a venit în minte: ăsta e stop! Mă apuc să o resuscitez imediat, chiar acolo în parcare, la Lidl, și strig la cei din jurul meu să sune la 112.

Mă apuc să-i fac resuscitarea prin masaj cardiac iar clipele trec greu, fără niciun rezultat în primele 5 minute. Ambulanța nu-i încă ajunsă și eu perseverez pentru a constata cu mare bucurie că inima repornește iar femeia își revine încet.

Uff, a venit și ambulanța! Înainte de a fi pusă pe targă, femeia mă prinde de mână și îmi șoptește: Îți mulțumesc pentru că ai fost îngerul meu. Crăciunul era aproape, însă eu primisem deja cadoul: o viață de om salvată!”, ni s-a destăinuit salvatoarea. Faptul că a insistat să rămână anonimă după înfăptuirea minunii, o înnobilează o dată în plus. Să spunem că năsăudeanca a absolvit în vară Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” Bistrița.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"

SUNĂ LA REDACȚIA MESAGER24.RO