Home » Veste bună ! Lista cu țările din care românii vor putea să revină fără a fi nevoiți să se izoleze, din data de 15 iunie

Veste bună ! Lista cu țările din care românii vor putea să revină fără a fi nevoiți să se izoleze, din data de 15 iunie

Publicat de Radu SÎRBU
2231 Vizualizari

În această seară a avut loc o ședință a Comitetului National pentru Situații de Urgență pentru aprobarea listei cu statele din care toți cetățenii asimptomatici care sosesc în România nu vor mai fi obligați să intre în carantină sau izolare, măsura intrând în vigoare din 15 iunie, ora 0.000. Lista cuprinde 17 state și ea a fost prezentată de ministrul de interne, Marcel Vela, după cum urmează:

Austria
Bulgaria
Cehia
Cipru
Croația
Elveția
Germania
Grecia
Islanda
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Malta
Norvegia
Slovacia
Slovenia
Ungaria

„Este eliminată măsura de carantină pentru persoanele asimptomatice care revin din aceste țări”, a precizat ministrul Marcel Vela,
Măsura este valabilă – a explicat Vela – „pentru cetățenii din aceste state indiferent de modul în care ajung în România, fie pe cale terestră, fluvială sau aeriană”.

Potrivit hotararii adoptate de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, „zborurile catre si dinspre tarile” de mai sus „se vor relua in conditiile stabilite de HG 394/2020 privind declararea starii de alerta si masurile care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID -19, cu modificarile si completarile ulterioare”.

Lista va fi actualizata saptamanal de catre Institutul National de Sanatate Publica, in fiecare zi de luni pana la ora 16:00, in vederea introducerii in lista a unor noi tari si se publica pe site-ul www.insp.gov.ro.

In cazul in care situatia epidemiologica in una dintre aceste tari are o evolutie nefavorabila „sustinuta pe o perioada de 14 zile” se va propune Comitetului National pentru Situatii de urgenta eliminarea statul de pe lista respectiva.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"