Home » Computerul tomograf de la spitalul din Năsăud așteaptă ultima autorizație pentru a deveni funcțional, foarte probabil, de luna viitoare

Computerul tomograf de la spitalul din Năsăud așteaptă ultima autorizație pentru a deveni funcțional, foarte probabil, de luna viitoare

Publicat de Radu SÎRBU
779 Vizualizari

Primit ca donație în urmă cu 2 ani de la Vatican, computerul tomograf de la Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” Năsăud este foarte apropate de a fi dat în folosință.

După estimările managerului unității spitalicești, juristul Daniel Marcu, acest fapt se va produce luna viitoare. ”Așteptăm să primim autorizația finală, cea din partea Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare după ce. în urmă cu două săptămâni, reprezentanții acestei Comisii Naționale au făcut inspecția de specialitate la Năsăud. Foarte probabil din luna decembrie, aparatul de imagistică complexă va deveni funcțional”, ne-a declarat, astăzi, managerul Daniel Marcu.

Pe de altă parte, potrivit lui Daniel Marcu, spitalul din Năsăud va achiziționa 2 stații de oxigen performante pentru a sprijini sistemul folosit actual pentru alimentarea saloanelor de tratare a bolnavilor de Covid. Referitor la acest subiect, interlocutorul ne-a spus că la ora actuală la spitalul din Năsăud sunt internați 38 de pacienți, în scădere față de zilele trecute când la Năsăud au fost internați chiar și 56 de pacienți.

Capacitatea de paturi Covid la spitalul din Năsăud a ajuns acum la 80, cu 30 mai mult decât în urmă cu o lună de zile, saloane amenajate pe circuite separate în secțiile de Interne și Chirurgie. Spitalul din Năsăud are o capacitate totală de 165 de paturi.

Chiar dacă în contextul pandemiei de Covid, adresabilitatea pacienților către Policlinica spitalului din Năsăud a scăzut, managerul Daniel Marcu spune că, deocamdată, nu sunt probleme în ceea ce privește funcționarea acestui ambulatoriu integrat spitalului.

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"