Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud continuă experiențele europene în cadrul proiectelor Erasmus +. Cea mai recentă se desfășoară în această perioadă, când renumitul liceu năsăudean este parte a proiectului ”Teaching in The Digital Age”, în parteneriat cu unități de învățământ din Italia, Polonia, Spania și Turcia.

Ca și în alte ocazii similare, elevi din cadrul școlii, participă la schimburi de experiență în care se vor face și găsi soluții tematice. După cum ne-a anunțat profesoara Steluța Vîju, prima mobilitate a avut loc în Spania, în perioada 31 ianuarie – 8 februarie a.c..
”În perioada menționată, ne-am aflat în găzduirea colegilor parteneri de la I.E.S. Bezmiliana din orășelul Rincon de la Victoria, aflată în suburbiile Malagăi, o unitate de învățământ cu 1.460 de elevi și 115 profesori, ce cuprinde 6 clase de învățământ secundar (claseleV-X), 6 clase de învățămant post secundar (clasele XI-XII) și două clase de învățământ pentru adulți (informatică și electrotehnică).
Din delegația noastră au mai făcut parte colega mea, profesoara de engleză Croina Burduhos – cea care este coordonatoare de proiect, și elevii: Login Sorina (11S), Solcan Iulia (10S), Rusu Teodora (10S), Ciobanu Laurențiu (10A), Nedelea Gabriel(10A), Seica Delia (9S). Programul în Spania a fost foarte bine pus la punct de către gazde, delegațiile prezente îmbinând utilul cu plăcutul, cu vizite turistice la Calmitino, Alhambra, Cueva del Tesoro, au avut in fiecare zi activități în școală, cu primire la primar, premiere cu certificate de participare, într-un cuvânt s-au purtat minunat cu noi .
În luna mai 2020 va fi ultima întâlnire, ce va fi în Turci, pentru un proiect derulat pe parcursul a doi ani de zile. Din fiecare țară membră participă 6 elevi și 2 profesori. Coordonatorul a fost pentru Spania a fost Corina Burduhos iar site-ul proiectului (utilizat de toate țările ) a fost facut de profesorul de informatică Simion Strugar. Eu sunt membra în echipa de proiect a școlii, echipa lucrând sub coordonarea directoarei colegiului, profesoara Anca Cârcu”, ne-a oferit detalii profesoara Steluța Vîju.