Home » Preșcolarii din Bistrița și cei din Coșbuc, uniți sub steaua lui George Coșbuc, la 106 ani de la trecerea în eternitate a marelui poet

Preșcolarii din Bistrița și cei din Coșbuc, uniți sub steaua lui George Coșbuc, la 106 ani de la trecerea în eternitate a marelui poet

Publicat de Radu SÎRBU
492 Vizualizari

Cu prilejul celei de a șasea ediții a proiectului educativ identitate și diversitate culturală, preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 12 Bistrița, însoțiți de cadrele didactice, au efectuat o vizită în frumoasa și pitoreasca comună Coșbuc pentru a aniversa cei 106 ani scurși de la moartea marelui poet George Coșbuc.

Fiind primiți cu mare căldură de către gazde, am vizitat Școala Gimnazială ”George Coșbuc”, grădinița, Casa Memorială, loc unde am audiat cu mare interes ceea ce domnul muzeograf ne-a povestit despre viața și opera marelui poet.

În cadru întâlnirii am prezentat împreună cu copiii din Coșbuc un scurt moment artistic conținând poezii și cântece coșbuciene. Emoționant a fost momentul legării prieteniilor, noi, bistrițenii oferind un premiu simbol constând într-o brățară pe care am intitulat o Brățara Prieteniei iar în schimb gazdele ne-au oferit un semn de carte și un ecuson care ne vor aminti cu drag despre această activitate, de pitorescul locului, de primirea călduroasă de care am avut parte, cu promisiunea de a ne revedea și cu alte ocazii.

Mulțumim tuturor pentru implicare, în special domnului director al școlii din Coșbuc, Cira Ștefan, domnului primar Ioan Pavelea și părintelui Iuliu Morariu.

Profesor pentru învățământul preșcolar, Ana Cotuțiu

STIRI - NOUTATI SIMILARE

Leave a Comment

* Prin postarea comentariului sunteti de acord cu stocarea detaliilor pe site-ul nostru.
* Comentariile vor fi moderate de un administator inainte de a fi postate si publicate pe site.

Acest website foloseste "cookies" pentru a imbunatatii calitatea si experienta de navigare! Am înțeles | Accept Vezi ce sunt "cookies"